Kalender

Hver dag nye oplevelser

Periode: 24.04.2017 - 23.06.2017

DatoTidArrangementMødested
24.04 - 30.04 Man-sønInternationalt Vikingemarked  

Vær med når flere hundrede vikinger, håndværkere, købmænd, krigere, bueskyttere og ryttere fra hele Europa mødes på Ribe VikingeCenter til det helt store vikingemarked. Boderne bugner af varer, det dufter af bål, og slagsbrødrene uddeler øretæver. Vikingerne giver dig en uforlignelig markedsstemning præcis som for 1300 år siden i Ripa.

Ribe VikingeCenter
24.04 - 23.0612:15 Man-freKrigertræning for børn 7-13 år  

Sproget er uslebent og tonen barsk, når krigerne lærer de unge rekrutter at kæmpe som vikinger med spyd, sværd og skjold. Her er det bare med at få hænderne op af lommerne og gøre, som der bliver sagt. Gratis aktivitet.

Ringvolden
24.04 - 23.0614:00 Man-freFalkonershow  

Oplev falkoneren og hans lynhurtige rovfugle, der for en saftig kødluns demonstrerer deres eminente flyvefærdigheder lige hen over hovedet på publikum. Gratis forestilling.

Bymarken
24.04 - 23.06 Man-frePrøv selv bueskydning  

De håndlavede langbuer står klar med rigtige pile og venter på dig. Det kan være, du rammer bedre end vikingerne, hvem ved. Du er også velkommen til bare at se på og få en snak med bueskytterne. 5 skud DKK 25,00 eller køb et aktivitetskort.

Ringvolden
24.04 - 23.06 Man-freSlå din egen Ripa-mønt  

Besøg vikingernes sølvsmed på markedspladsen. Han er ikke hr. hvem-som-helst, for han er også kongelig møntslager. Her kan du lave din egen kopi af den mønt, som var i brug på markedspladsen ved Ripa Å i det 8. århundrede. DKK 25,00 eller køb et aktivitetskort.

Ripa Marked
24.04 - 23.06 Man-frePrøv at arbejde ved snittebænken  

Besøg træsmeden i snittehuset i Ripa By år 825. Her flyver spånerne om ørerne på én, og man kan tydeligt se, at han nok kan sit håndværk. Du må låne en båndkniv og prøve at arbejde ved hans snittebænk. DKK 25,00 eller køb et aktivitetskort.

Ripa By
24.04 - 23.06 Man-frePrøv-selv aktiviteter  

På Ribe VikingeCenter bliver du en del af historien! Mal mel og bag et fladbrød. Prøv vikingernes sjove lege og lær de gamle spil. Slå træsøm for bygmesteren og lær at binde knob. Dyst mod hinanden i Thors Tur. Prøv en vikingekappe og -hue, eller hvad med en rigtig krigerhjelm og brynje. Klap dyrene på vikingegården og skab din egen leg på den mytologiske legeplads. Slip fantasien løs og spil med, når vikingerne gør historien levende med deres rollespil. Disse aktiviteter er alle gratis.

Ribe VikingeCenter
30.04 SønValborgfejring  

Oplev en forårssøndag på vikingemarkedet i Ripa. Byen summer af liv, handlende fra mange lande mødes, og varer veksler hænder. Det er sidste markedsdag, og det er nu, de sidste køb skal gøres. Midt på eftermiddagen mødes alle for at fejre Valborg med optrin, musik og bål. Kom og vær med!

Ribe VikingeCenter
22.05 - 26.05 Man-freBesøg vikingegården  

Besøg en rigtig vikingegård, hjælp bønderne med arbejdet og mød alle dyrene: køer, heste, grise, får, gæs, høns og katte. Lige nu er der mange små sorte, krøllede lam, og det er tid til at klippe de voksne hedefår. Se også, hvordan og til hvad vikingerne bruger ulden.

Ribe VikingeCenter
05.06 - 09.06 Man-FreBådbyggeri og søsætning  

På værftet arbejder en gruppe dygtige håndværkere på at færdiggøre et nyt vikingeskib. Følg slutspurten, hvor vikingerne skal i mål med de sidste detaljer som årer, reb, sejl og tjærring før skibet kan søsættes. Søsætningen finder sted fredag 9. juni.

Skibsværftet
21.06 OnsSommersolhverv  

Solen står højt på himlen og naturens spisekammer bugner. For vikingerne er sommersolhverv en anledning til at feste.

Ribe VikingeCenter