Kalender

Hver dag nye oplevelser

Periode: 24.06.2017 - 26.08.2017

DatoTidArrangementMødested
24.06 - 26.0813:00 Man-sønKrigertræning for børn 7-13 år  

Sproget er uslebent og tonen barsk, når krigerne lærer de unge rekrutter at kæmpe som vikinger med spyd, sværd og skjold. Her er det bare med at få hænderne op af lommerne og gøre, som der bliver sagt. Gratis aktivitet.

Ringvolden
24.06 - 26.0815:00 Man-freFalkonershow  

Oplev falkoneren og hans lynhurtige rovfugle, der for en saftig kødluns demonstrerer deres eminente flyvefærdigheder lige hen over hovedet på publikum. Gratis forestilling.

Bymarken
24.06 - 26.0815:00 Lør-sønBueskydningsopvisning  

På buebanen viser de unge bueskyttere gerne, hvor dygtigt de mestrer at skyde med langbue. Hør dem fortælle om buer, pile og teknik. Du får også et par tips, hvis du bagefter har lyst til at skyde til måls sammen med dem.

Ringvolden
24.06 - 26.08 Man-sønPrøv selv bueskydning  

De håndlavede langbuer står klar med rigtige pile og venter på dig. Det kan være, du rammer bedre end vikingerne, hvem ved. Du er også velkommen til bare at se på og få en snak med bueskytterne. 5 skud DKK 25,00 eller køb et aktivitetskort.

Ringvolden
24.06 - 26.08 Man-sønSlå din egen Ripa-mønt  

Besøg vikingernes sølvsmed på markedspladsen. Han er ikke hr. hvem-som-helst, for han er også kongelig møntslager. Her kan du lave din egen kopi af den mønt, som var i brug på markedspladsen ved Ripa Å i det 8. århundrede. DKK 25,00 eller køb et aktivitetskort.

Ripa Marked
24.06 - 26.08 Man-sønPrøv at arbejde ved snittebænken  

Besøg træsmeden i snittehuset i Ripa By år 825. Her flyver spånerne om ørerne på én, og man kan tydeligt se, at han nok kan sit håndværk. Du må låne en båndkniv og prøve at arbejde ved hans snittebænk. DKK 25,00 eller køb et aktivitetskort.

Ripa By
24.06 - 26.08 Man-sønPrøv-selv aktiviteter  

På Ribe VikingeCenter bliver du en del af historien! Mal mel og bag et fladbrød. Prøv vikingernes sjove lege og lær de gamle spil. Slå træsøm for bygmesteren og lær at binde knob. Dyst mod hinanden i Thors Tur. Prøv en vikingekappe og -hue, eller hvad med en rigtig krigerhjelm og brynje. Klap dyrene på vikingegården og skab din egen leg på den mytologiske legeplads. Slip fantasien løs og spil med, når vikingerne gør historien levende med deres rollespil. Disse aktiviteter er alle gratis.

Ribe VikingeCenter
26.06 - 30.06 Man-freVikingernes tro og visdom  

I Ripa møder du både hedenske og kristne vikinger. Du kan besøge vølven, der har de bedste forbindelser til de nordiske guder og en kæmpe viden om planter og runer. På modsatte side af åen bygger Ansgar sin kirke, prædiker om Hvide Krist og ringer med klokke. Der blæser nye vinde i Ripa, og det falder ikke alle hedenske lige let at acceptere en ny tro og nye skikke.

Ribe VikingeCenter
03.07 - 07.07 Man-freVikingernes leg og dyst  

Lær vikingernes gamle spil og dyst mod hinanden i sjove vikingelege, hvor du nok får brug for hurtighed, styrke, kløgt og samarbejdsevner.

Ribe VikingeCenter
10.07 - 14.07 Man-freKirkebyggeri  

Troen på Hvide Krist er nået til Ripa, og kongen har givet biskoppen og missionæren Ansgar tilladelse til at bygge kirke. Mød de flittige håndværkere på byggepladsen, hvor en fin trækirke tager form. Der bliver tilhugget planker til gulv og loft, lavet bænke og meget flotte træudskæringer, fremstillet hængsler og beslag og meget meget mere.

Ribe VikingeCenter
19.07 - 22.07 Ons-lørVikingernes sagn og fortællinger  

Vær med og lad dig overraske, når vikingerne kaster sig ud i musik, rollespil og fantastiske fortællinger for både børn og voksne.

Ribe VikingeCenter
23.07 - 29.07 Søn-lørVikinger på islandske heste  

Kom tæt på vikingernes heste! Den islandske hest er lille, stærk og trofast og en direkte efterkommer af de heste, som vikingerne bragte med sig til Island i det 9. århundrede. Og så behersker den en 5. gangart, nemlig tölt.

Ribe VikingeCenter
31.07 - 06.08 Man-sønVikingekrigere!  

Jorden ryster, og der er øretæver i luften. Ja, der er såmænd endnu engang ballade i Ripa. Intriger og optøjer præger dagene, hvor du kan være med til tingmøder, holmgang og voldsomme sammenstød. Vikingekrigere fra Danmark, Tyskland og Holland invaderer i denne uge Ribe VikingeCenter for at deltage i årets store rollespil. Kom forbi og oplev stemningen, historien og kampene - eller følg med dag for dag på www.facebook.com/ribevikingecenter.

Ribe VikingeCenter
12.08 LørDM i vikingelangbueskydning  

De dygtigste vikingelangbueskytter fra ind- og udland dyster i præcision, hurtighed og flotteste udstyr.

Ribe VikingeCenter
14.08 - 18.08 Man-freBesøg vikingegården  

På Storgården forbereder bønderne sig til årets kornhøst. Følg arbejdet på vikingegården og giv en hånd med. Mal mel, bag fladbrød og besøg kvinderne i langhusets køkken, hvor korn bliver til grød, og mel bliver til brød.

Storgården
19.08 - 20.08 Lør-sønSmedetræf  

Dygtige smede fra vikingesmedelauget REGIN slår lejr på Ribe VikingeCenter. Kig forbi og følg deres arbejde, når de efter bedste evne vil gøre de gamle danere smedekunsten efter.

Markedspladsen
26.0811:00 - 17:0025 års jubilæumsfest  

Ribe VikingeCenter fejrer sit 25 års jubilæum i år. I dag kan du opleve det bedste af vikingelivet i Ripa og møde både krigere, ryttere, bueskyttere, håndværkere og alle byens øvrige indbyggere. Ripa summer af liv og aktivitet, vi byder op til dans og på lidt til ganen. Kom og fejr sammen med os!

Ribe VikingeCenter