Vikingegilde i Langhuset

En helt særlig oplevelse

Kom til vikingegilde på Storgården år 980!

Der er lagt op til en herlig aften med underholdning, veltillavet mad og gudedrik, og alt sammen i historisk autentiske omgivelser

Storbonden og husfruen byder indenfor til gæstebud i Langhusets prægtige hal, hvor det flakkende lysskær afslører udskårne gudefigurer og smukke detaljer i indretningen. Langhuset er højstatus ejendom, som gennem årene har været scene for store begivenheder som rådslagninger, ritualer, allianceskabende selskaber og fejringer med rigelig mad og øl i krus. Nu har DU chancen for at opleve en festlig aftenstemning i dette hjem, hvor man tilhører de øverste sociale lag.

Gryden syder over bålet, og det dufter af urter og steg. 'Skål!' udbryder herren, mens husfruen ser til, at trællene skænker øl og mjød.

Vikingegilde fredag 15. september 2017

Køb billet til vikingegildet her.

Seneste indgang er kl. 18:30. Arrangementet starter præcist.

Kl. 18:15-18:30  Gæsterne modtages ved indgangen til Ribe VikingeCenter
Kl. 18:30  Værterne byder inden for og præsenterer deres gæster
Kl. 18:40  Skål! God mad, øl og saft, underholdning
Kl. 21:00  Tak for i aften

Tag del i magien! Gennem rollespil, musik, sang, dans og et velsmagende måltid serverer vikingerne en sanselig oplevelse i Langhusets autentiske omgivelser, så storbondens og husfruens gæster, kan fornemme tidens og gæstebudets storslåethed.

Når storbonden inviterer gode naboer og venner til gilde, bærer husfruen det bedste måltid frem. Førsteklasses råvarer fra gårdens egen stald og mark, krydret med havens urter og en spændende fortælling.

  • Pris inkl. entré, vikingemåltid, øl, mjød, saft og underholdning DKK 650,00 pr. person
  • Anbefales ikke til børn under 13 år
  • Gildet holdes kun på dansk
  • Husk fornuftigt fodtøj og overtøj. Der kan være træk i Langhuset.

Der er kun et begrænset antal billetter til salg.

 

På kanten af Vadehavet

To timers rask gang sydvest for Ribe, helt ude hvor markerne lugter af tang og den salte blæst fra havet kradser pigernes kinder som kys af stride skægstubbe, lå i år 980 en imponerende vikingegård med langhus, staldbygning, lader og værkstedshuse på mere end 20.000 m2 jord omgivet af flettede pilehegn og flotte palisader.

Arkæologerne udgravede gårdanlægget i perioden 1986-1994, og siden er det blevet rekonstrueret på Ribe VikingeCenter.

Langhusets størrelse og konstruktion vidner om, at storbonden, som boede her, var en velhavende og magtfuld person. I den lille stald havde bonden sine mest værdifulde dyr stående, og i portrummet blev der lagret korn, brygget øl og mjød, malet mel, bagt brød og hugget brænde. I den store hal opholdt familien sig, tog imod gæster og holdt gilde.