Vikingekøkken

Nordiske råvarer i vikingekøkkenet

Nordisk mad er vikingemad

Vikingernes køkken var sund, varieret og velsmagende. I dag oplever de gamle danske råvarer en fornyet interesse, og de tjener Michelinstjerner hjem til nogle af landets dygtigste køkkenchefer. Men det er egentlig meget simpelt: Nordisk mad er vikingemad.

I sæson 2012 lavede vikingerne i Langhusets køkken nye retter hver dag af lokale råvarer alt efter årstid. Projektet 'Nordiske råvarer i vikingekøkkenet' blev til i samarbejde med Region Syddanmark.

Opskrifterne

Har du lyst til at afprøve nogle af vikingernes opskrifter? Med lidt snilde kan du nemt bruge opskrifterne hjemme i dit eget, moderne køkken.

Grød og vælling til vikingerne

Vikingernes gode brød

Vikingerne røger fisk og kød

Fisk og skaldyr

Naturens grønne spisekammer

Vikingemad med lam

Vikingernes festmåltid

Hverdagsmad

Vikingernes gode brød

Grød til vikingerne

Rejsekost

Fremstilling af faste og bløde oste

Mættende hverdagskost

Ølbrygning og mad med øl

Vikingernes festmåltid

Det sorte og det røde salt. Salt af tørv og tang

Grød til vikingerne

Nærende og mættende gæstgiverimad

Frugt og bær. Vikingernes vitaminer

Æbler på mange måder. Fra most til flæsk

Forråd til vinteren. Der saltes og syrnes, tørres og røges

Slagtemad