Lokal medbyggergruppe

Sammen bygger vi stort

Økser, egetræ, vikingetid og fællesskab!

I oktober 2021 begynder Ribe VikingeCenter at bygge ved ringvolden. Der skal opføres en forsvarspalisade med løbegang, en portindgang, fire garnisionshuse (af Trelleborg typen) samt et gårdhus.

Et af garnisionshusene skal indrettes som klubhus for de frivillige, der er tilknyttet Centret.

Projektet er tilrettelagt således, at en gruppe af frivillige kan deltage i byggeriet i samarbejde med vores ansatte håndværkere. 

Hvem kan deltage i medbyggergruppen?

For at deltage i medbyggergruppen skal du være over 18 år og have mod og lyst til at indgå i et stærkt fællesskab. Du behøver ikke at have tidligere erfaring med byggeri, blot du har hænderne skruet godt på og har lyst til at lære.

Vores håndværksleder vil være den, der planlægger og koordinerer arbejdsopgaverne, så byggeplanerne følges, kvaliteten er i top, og der er øje for autenticiteten.

Hvornår skal medbyggergruppen mødes og arbejde?

Byggeriet starter til oktober, og så vil der hver torsdag fra kl. 15:30 til 18:00 være frivilligaften, hvor vi bygger sammen på ringvolden.

Fra maj 2022, når Ribe VikingeCenters åbningssæson igen starter, vil en del af byggeriet også ske i Ribe VikingeCenters åbningstid som en del af formidlingen. Vores gæster er meget interesseret i at følge arbejdsprocesserne, når vi bygger stort. Hvis du har tid og lyst til også at hjælpe på byggeriet i åbningstiden, er du meget velkommen til det. I åbningstiden bærer håndværkerne vikingedragt og skal være ekstra opmærksomme på at være autentiske.

Skal man oplyse, hvornår man som frivillig har tid til at hjælpe?

Ja, af hensyn til byggeplanen og koordinering af opgaverne, har håndværkslederen brug for at vide, hvor mange frivillige, der kan hjælpe de enkelte uger.

Vi har en Facebook gruppe, hvor planlægningen af byggearbejdet vil blive kommunikeret ud. Man tilmelder sig løbende til torsdagenes frivilligaftner og kan også her aftale med håndværkslederen, hvis man som medbygger er frisk på at hjælpe i åbningstiden. Hvis du ikke er på Facebook, vil kommunikationen foregå pr. sms eller mail.

Hvad får man ud af at være med i medbyggergruppen?

Du bliver en del af det fantastiske fællesskab af frivilige og vil knytte nye venskaber. Du kommer til at lære nyt og udvikle eksisterende evner udi vikingetidens håndværk. Du skal være med til at opføre et imponerende og varigt byggeri, der vil være til gavn og glæde for rigtig mange.

De frivillige på Ribe VikingeCenter må efter aftale benytte vores faciliteter til deres aktiviteter, dvs. de rekonstruerede miljøer samt de moderne og historiske værksteder. Derudover vil du og fællesskaberne af frivillige blive inviteret til forskellige arrangementer, hvor både håndværk og viden vil blive udviklet og delt.

Hvad sker der, når byggeriet på ringvolden er afsluttet?

Vi vil arbejde for, at du får et brag af en oplevelse på ringvolden, og når byggeriet er fuldendt, håber vi, du har lyst til at fortsætte som frivillig på Ribe VikingeCenter. Måske fortsætter medbyggergruppen som en håndværkergruppe, eller måske har du lyst til at dyrke en anden vikingerelateret interesse. Mens byggeriet på ringvolden står på, vil vores projektkoordinator Anna hjælpe og vejlede dig og de andre medbyggere, sådan at I kan fortsætte som frivillige, hvis I ønsker det. Der er muligheder uanset, om du foretrækker at hjælpe til iført vikingedragt eller moderne arbejdstøj.

Læs evt. mere om interessegrupper her.

Hvordan tilmelder man sig til medbyggergruppen?

Send en mail allerede nu til vores koordinator Anna på frivillige@ribevikingecenter.dk, hvor du oplyser dit navn og kort fortæller lidt om din baggrund, og hvorfor du gerne vil være en af medbyggerne på ringvolden.

Hvis du gerne vil møde os og høre mere om byggeriet, før du tager stilling, så kom til vores introdag den 17. juni.

Introdag - husk tilmelding senest 16. juni kl. 12

Mød op når vi holder introdag torsdag 17. juni kl. 16:00-17:30 på Ribe VikingeCenter. Her får du mere at vide om os, byggeprojektet, medbyggergruppen, og du kan få svar på dine spørgsmål.

Du skal tilmelde dig introdage senest onsdag 16. juni kl. 12 ved at sende en mail til Anna på frivillige@ribevikingecenter.dk, hvor du oplyser dit navn, og om du kommer alene eller følges med andre interesserede. I så fald vil vi også gerne vide deres navne.

Det er ikke et krav, at man skal deltage i introdagen for at blive medbygger.

Den 17. juni beder vi dig benytte p-pladsen på Roagervej og gå ind via turistindgangen. Vi mødes kl. 16:00 ved Langhuset.