Adventsgudstjeneste i Ansgar Kirke

25.10.2019

Adventsgudstjeneste i Ansgar Kirke - åben for alle

Søndag 1. december kl. 15:00 afholder Ribe VikingeCenter og Sct. Catharinæ Sogn gudstjeneste i vikingekirken Ansgar Kirke år 860.

Sognepræst Simon Stubkjær vil forestå gudstjenesten, som vil være en nutidig ceremoni i den stemningsfulde kirke på Ribe VikingeCenter. Alle er meget velkomne, og arrangementet er måske især en særlig lejlighed for lokale til at opleve kirken.

Ansgar Kirke blev indviet i 2018. Efter de opsigtsvækkende udgravninger ved Ribe Domkirke, der bekræftede eksistensen af en større kristen menighed i og omkring Ribe allerede i midten af 800-tallet, fik Ribe VikingeCenter mulighed for at opføre kirken med støtte fra A. P. Møller Fonden. Ansgar Kirke står i dag som et kvalificeret bud på, hvordan den første kristne kirke i det nuværende Danmark kunne have taget sig ud.

Til daglig indgår kirken i Ribe VikingeCenters formidling af vikingetidens Ribe og introduktionen af kristendommen i Danmark. Efter gudstjenesten inviterer centrets formidlere indenfor i Langhuset, hvor man kan høre nærmere om kirken og i øvrigt opleve fortælling og musik.

OBS! I kirken er der et meget begrænset antal siddepladser, idet menigheden i vikingetiden og langt op i middelalderen stod op i kirkerne. Vi gør også opmærksom på, at kirken ikke er opvarmet.

Foto: Folmer Iversen

Konstruktionen af Ansgar Kirke

Byggeriet stod på i 2016-2017 og var en fantastisk lejlighed til at skabe en film og fastholde historien, processen og det sublime håndværk for eftertiden.

Se Ribe VikingeCenters filmfortælling om konstruktionen af Ansgar Kirke efter vikingetidens metoder her.