Gudstjeneste i Ansgar Kirke 14. april

04.04.2019

Gudstjeneste i Ansgar Kirke - åben for alle

Når der søndag den 14. april ringes ind til gudstjeneste kl. 14 i den smukke vikingekirke på Ribe VikingeCenter, kan man forvente en nutidig ceremoni i særlige omgivelser. Sognepræst Simon Stubkjær vil forestå gudstjenesten, og med menighedens hjælp skal det enkle, meget stemningsfulde kirkerum fyldes med sang. Efterfølgende kan man ved Ribe VikingeCenters formidler høre nærmere om kirken og formidlingen på centret.

Det er en stærk oplevelse at stå i Ansgar Kirke og forestille sig stemningen både udenfor og indenfor kirkens vægge for godt 1100 år siden.

Opførelsen af kirken blev for alvor aktuel, da arkæologiske udgravninger ved Ribe Domkirke i 2012 bekræftede, at der har været en større kristen menighed i og omkring Ribe allerede i midten af 800-tallet. Ansgar Kirke år 860 er et kvalificeret bud på, hvordan den første kristne kirke i det nuværende Danmark kunne have taget sig ud. Til daglig indgår kirken i Ribe VikingeCenters formidling af vikingetidens Ribe og introduktionen af kristendommen på lige fod med fortællingen om vikingernes oprindelige tro og de nordiske guder.

Gudstjenesten Palmesøndag er et arrangement åbent for alle og en særlig lejlighed for lokale til at opleve kirken. I kirken er der et meget begrænset antal siddepladser, idet menigheden i vikingetiden og langt op i middelalderen stod op i kirkerne.