Juletid på Storgården

03.12.2016 - 04.12.2016

Juletid på Storgården

Det er vinter på Storgården. Dagene er korte, frosten ligger hvid hen over landskab og huse, men for vikingerne er der et lyspunkt på horisonten. Snart er det nemlig vintersolhverv, så lyset langsomt vender tilbage og fortrænger den mørke tid. Det skal fejres med midvinterfest, og der skal drikkes Jul!

Historier, mad og sysler

Den 3. og 4. december kan du opleve og deltage i vikingernes juleforberedelser. Følg den liflige madduft ind i Langhuset, hvor vikingerne laver julemad, og du kan være med til at bage fladbrød. Vikingerne arbejder med forskellige håndværk, og du kan hjælpe med at lave ranker af æbler og bær.

Lyden af hammerslag kommer henne fra Smedjen, hvor sortsmeden holder varmen ved hårdt arbejde. Ikke langt derfra ligger Laden og her kan du slutte dig til vikingerne, der fletter halmstrå og laver reb af lindebast, mens der fortælles historier. Du er velkommen til at lave dig et armbånd af bast. Også i Bulhuset er der hyggeligt, og ved ildstedet er der musik- og historiefortælling kl. 11:30, 12:30, 13:30 og 14:30. Så kan du blive klogere på vikingernes traditioner til vintersolhverv og julefest.

Lige ovre på den anden side af bækken hugger tømrerne planker, og du kan hjælpe med at lave træsøm. Du må arbejde ved snittebænken, eller måske du har lyst til at prøve at ild hos smeden? Det er vist ikke helt så nemt, som det måske ser ud til.

Hjælp med at kalde lyset tilbage!

Vikingerne har brug for dig, når de kl. 15:45 (begge dage) samles for at kalde lyset tilbage.

Spørg dig for på gården og find ud af, hvem der kan hjælpe med at lyset vender tilbage, så de korte og mørke dage igen bliver længere. Hvilke guder eller væsner kan mon hjælpe, og hvordan kan du hjælpe med at overtale dem?

Åbningstid og entré

Storgårdsområdet på Ribe VikingeCenter er åbent lørdag og søndag kl. 11:00-16:00.

Entré voksen kr. 50, barn kr. 25.
Alle prøv-selv aktiviteter er gratis.

Ribe VikingeCenters butik holder juleudsalg og er fuld af gode gaveidéer!

Vi glæder os til at se dig til Juletid på Storgården!