Nationalparkdag på Ribe VikingeCenter

16.05.2022

Kom bag kulissen på Ribe VikingeCenter

Vikinger og Vadehav er tæt forbundne emner og en spændende fortælling, som har de bedste rammer på Ribe VikingeCenter. Derfor er det også oplagt at markere Nationalparkdagen her, og vi byder inden for til et kig bag kulissen.

Det sker lørdag 21. maj mellem kl. 10 og kl. 15
på Ribe VikingeCenter.

På denne dag, hvor der ellers er lukket for publikum, arbejdes der på Centret med byggeri og vedligehold af de rekonstruerede vikingetidsmiljøer fra årene 710-980. Miljøerne er vores scene for den vigtige fortælling om Ribe, Danmarks og Nordens ældste by, vikingernes handelsmetropol, vores fælles kulturhistorie.

Vadehavet havde afgørende betydning for Ribes grundlæggelse, og det afspejles i vores formidling. Vi har bl.a. rekonstrueret Markedspladsen år 710-750 (udgravet i Sct. Nicolaj Gade) og Hvidinggården år 980 (udgravet i Gl. Hviding). Uanset om vi fortæller om bådebyggeri, trællehandel, møntøkonomi, landbrug, vikingemad eller bydannelse, så spiller Vadehavet altid en rolle. Mange af fortællingerne har vi i øvrigt også filmatiseret! Filmene kan findes på ribevikingecenter.dk og YouTube.

Alle er velkomne

Kl. 11 og kl. 13 vil der være et oplæg netop om vikinger og Vadehav, om fagligheden, det gedigne håndværk og de mange frivillige kræfter, som er investeret i Centret. Samlet er det forudsætningen for, at vi kan udbrede kendskabet til Ribes helt enestående historie til små og store fra ind- og udland.

Kom og hils på os og vores venner i Helping Hands, der på frivillig basis hjælper til med at holde rekonstruktionerne i stand. Hør mere om håndværks- og arbejdsmetoder, og spørg gerne ind til det at være frivillig på Ribe VikingeCenter. Hvis man har lyst, kan man prøve kræfter med kalfatring eller tage plads ved snittebænken og med båndkniv arbejde på en af de 50.000 tagspån, der skal bruges til de vikingehuse, der er undervejs på ringborgsanlægget.

Alle er velkomne til at kigge forbi på Nationalparkdagen på Ribe VikingeCenter. Det er gratis.

 

Om Nationalparkdagen
Nationalparkdagen er en dag fyldt med natur og kultur ved en stribe oplevelser i Nationalpark Vadehavet.

Arrangementet Nationalparkdagen på Ribe VikingeCenter støttes af Nationalpark Vadehavet.