Skolebørn og vikinger

20.03.2012 - 31.05.2012

På Ribe VikingeCenter får skoleeleverne en uforglemmelig tur i tidsmaskinen: De får en vikingekappe på, ligesom alle tildeles et tidstypisk navn og en særlig rolle i det lille vikingesamfund. Så er scenen sat, og på vej rundt i vikingemiljøerne fortælles levende om husene, personerne, dyrene og guderne. Værkstedaktiviteter, krigertræning og madlavning afsluttes til sidst med en hyggelig fællesspisning ved ildstedet i det fornemme Tinghus.

Skoletjenesten giver eleverne en værdifuld tværfaglig vikingeoplevelse, som opfylder flere pensumkrav. Leg og læring går hånd i hånd, og det er derfor en rigtig god idé at kombinere undervisningen i klasseværelset med praktiske oplevelser. Det er så sandelig også værd at tage med, at Skoletjenesten er et gratis tilbud til 4., 5. og 6. klasserne i Esbjerg Kommunes folkeskole.

På en praktisk og sjov måde fanger vi elevernes opmærksomhed. Det er væsentligt, at vores børn får indsigt i Vikingetiden, for det er en periode i Danmarkshistorien, som vi med rette kan være stolte af. Den tids samfundsopbygning, håndværk og handel er grundlaget for nutidens Danmark. Vi gør det tilmed nemt for underviserne, som kan hente et stort undervisningsmateriale på vores website.

Ribe VikingeCenter er en af Danmarks mest autentiske vikingeattraktioner, og så ligger det tilmed lige ved Danmarks ældste by, som for 1300 år siden blev grundlagt af vikingerne. Man kan ikke få det mere autentisk! Miljøerne, bygningerne, brugstingene m.m. på VikingeCentret er alt sammen rekonstruktioner på baggrund af arkæologien. Og her må eleverne hellere end gerne røre, pille, dufte og smage, så de rigtig kan leve sig ind i vikingelivet og tage en mindeværdig oplevelse med sig hjem.

Ribe VikingeCenters Skoletjeneste har sendt en invitation til 'En dag i Vikingetiden' ud til kommunens folkeskoler. Oplevelsen er som sagt gratis og kan bestilles over et telefonopkald.

Læs mere om Ribe VikingeCenters Skoletjeneste.