Smedetræf på Ribe VikingeCenter

18.08.2012 - 19.08.2012

REGIN smedetræf på Ribe VikingeCenter

REGIN, Ribe Viking Smede Laug, som I år kan fejre sit 10 års jubilæum, afholder i weekenden 18. og 19. august smedetræf på Ribe VikingeCenter. Så er der rig mulighed for at se glødende jern og rigtig dygtige vikingesmede i aktion. Som ekstra bonus vil smedenes koner også deltage i træffet, hvor de arbejder med plantefarvning af garn og stof.

Mestermyr-udstilling på Ribe VikingeCenter

Smedene i REGIN har i 8 år arbejdet med at rekonstruere et stort fund fra vikingetiden. Fundet er gjort i Gotland, Sverige og kaldes Mestermyr. Det består af en stor kiste med værktøj til træ- og metalarbejde samt diverse hele- og halvfabrikata. Under rekonstruktionsarbejdet, som kræver nøje studium af hver enkelte genstand, har REGIN smedene fået stor respekt for vikingetidens smede og deres faglige dygtighed.

Det store rekonstruktionsarbejde har resulteret i en flot udstilling, der i forbindelse med jubilæumstræffet i weekenden kan ses på Ribe VikingeCenter. Udstillingen omfatter ud over fundet også malerier og en god historie for såvel unge som ældre.

Smedene vil arbejde på markedspladsen på Ribe VikingeCenter, og det er her, man kan se Mestermyr-udstillingen. REGIN forestår også to daglige rundvisninger kl. 13 og 15 for dem, der har lyst til at høre den spændende historie om Mestermyr, rekonstruktionen og REGIN.

Vikingesmedekunst

REGIN blev grundlagt i efteråret 2002. Laugets formål er at bevare og videreformidle vikingesmedekunsten for eftertiden, og REGIN deltager ligeledes aktivt i formidlingen af vikingetiden på Ribe Vikingecenter og ved vikingetræf over hele Norden.

I de kommende vintermåneder vil lauget tage fat på et nyt rekonstruktionsarbejde, hvor temaet er vikingekrigere. REGIN gennemfører også kurser, hvor specialister underviser i specielle smedeteknikker. Alt dette arbejde foregår i de nye fantastiske værksteder på Produktionsskolen Lustrupholm.

Læs mere om Mestermyr-udstillingen på www.mestermyr.dk