Vi søger sæsonmedarbejdere

26.01.2024

Vi søger sæsonmedarbejdere!

Ribe VikingeCenter søger sæsonmedarbejdere under og over 18 år til den kommende sæson. Nogen med start fra 24. april og nogen fra 29. juni 2024.

Ribe VikingeCenter er en travl turistattraktion og arbejdsplads i højsæsonen. Selv om medarbejderne har forskellige funktioner, er vi ét team, der hjælpes ad og vil, at vores sted er velholdt og den bedst mulige oplevelse. Ribe VikingeCenter er et internationalt sted, hvor medarbejdere, frivillige, samarbejdspartnere og gæster kommer fra alle verdenshjørner og med forskellig baggrund.

Se jobbeskrivelserne nedenfor:

Medarbejdere til formidling og aktiviteter. Ansøgningsfrist 10. marts

Ungarbejdere til formidling. Ansøgningsfrist 15. april

 

 

Formidlere og aktivitetsmedarbejdere

Vi søger flere medarbejdere til forskellige områder. De to primære områder er:

 • Ringborgen, hvor der er fokus på aktiviteten bueskydning, formidling af krig og kamp samt krigertræning for børn.
 • Snittehuset, hvor der fokus på aktiviteten ”snit en pind”, træhåndværk og formidling af håndværk generelt.

Du bliver en del af formidlerteamet, som har fokus på levendegørelsen af vores rekonstruerede vikingemiljøer. Arbejdet foregår som en del af vores levendegørelse i vikingedragt og ind i mellem også i rolle. Det gennemgående ansvarsområde er publikumsaktiviteter, som kan være med udgangspunkt i et håndværk, f.eks. træarbejde, buemageri, syning osv. Arbejdet vil primært omfatte:

 • Ansvar for publikumsaktiviteter, herunder ansvar for ungarbejdere, der arbejder i området.
 • Formidling af vikingetiden gennem håndværk og fortælling samt inddragelse og igangsætning af aktiviteter.

Vi hjælper naturligvis med oplæring.

Vi lægger stor vægt på de personlige kvalifikationer. Du skal være udadvendt, opsøgende, praktisk anlagt og have stor lyst til at formidle til både voksne og børn, så de får den bedst mulige oplevelse. Du skal kunne lide at arbejde udendørs, du skal kunne engagere dig, arbejde selvstændigt, tage ansvar og holde dig selv i gang.

 • Du har erfaring med og stor glæde ved formidling.
 • Du er rigtig god til service og har lyst til at give vores gæster en god oplevelse hele dagen og hver dag.
 • Du kan tale og udtrykke dig på engelsk og meget gerne også på tysk.
 • Du er fleksibel, kan arbejde selvstændigt og tage ansvar.
 • Du er mødestabil og kan også arbejde i weekender.
 • Det er en fordel, hvis du har indsigt i vikingetiden eller vil gøre en indsats for at få det.
 • Det er en fordel, hvis du har erfaring med historisk håndværk, håndværkserfaring og/eller flair for at arbejde med hænderne.
 • Det er en fordel at have pædagogisk erfaring.
 • Det er en fordel at have erfaring med kundekontakt, f.eks. fra butik.

Der er ikke nogen formelle kompetencer, man skal opfylde for at komme i betragtning til stillingerne. Du kan derfor komme med en håndværker baggrund, du kan være nyuddannet eller under uddannelse indenfor museologi, arkæologi, pædagogik eller lignende. Det er i et mindre omfang muligt at udvide arbejdsområdet i forskellige retninger alt efter kvalifikationer.

Ansættelsesperiode: Enten fra 24. april eller 29. juni til 25. august eller 18. oktober 2024.

Arbejdstid: I perioden 24. april til 28. juni samt fra 26. august til 18. oktober ligger arbejdstiden på hverdage fra kl. 09:00 til 16:00. I højsæsonen fra 29. juni til 25. august er den alle dage kl. 09:00-17:00

Lønniveau: Det er et timelønnet job på ugentligt 30-40 timer inkl. weekendarbejde. Timeløn er op til kr. 175 alt efter kvalifikationer. Der er et tillæg for weekendarbejde.

Ansøgningsfrist: 10. marts 2024. Der vil blive afholdt samtaler i slutningen af uge 11

Send din ansøgning med foto til rvc@ribevikingecenter.dk senest 10. marts. Skriv ”Ansøgning formidler og aktivitetsmedarbejder” i emnefeltet. Oplys i din ansøgning, om du har planlagt at skulle holde ferie (og hvornår) i perioden.

Der indhentes børneattest i forbindelse med ansættelsen.

Ribe VikingeCenter
Lustrupvej 4
6760 Ribe

Kontaktperson: Christin Clausen
Tel. 75 411 611

Ungarbejdere til formidlingen

Vi har brug for servicemindede unge mennesker til opgaver i formidlingen på Ribe VikingeCenter fra uge 26 til uge 31 samt alle weekenderne i august. Jobbet er timelønnet.

Formidlingen

Med formidling mener vi levendegørelsen af de rekonstruerede vikingemiljøer. Du bliver en del af holdet af vikinger, dvs. du skal arbejde i vikingedragt og være med til at give alle vores gæster en god oplevelse. Du skal hjælpe på f.eks. buebanen, hvor gæsterne kan skyde med langbue. Der kan være brug for dig i snittehuset, hvor gæsterne skal hjælpes til rette ved snittebænkene. Du kan også komme til at arbejde hos møntslageren, hvor besøgende kan slå deres egen kopi af Ribe-mønten.

Dine kvalifikationer

Du skal brænde for at blive en del af vikingeuniverset og være med til at skabe en supergod stemning. Du skal kunne skabe kontakt til gæsterne og begå dig på engelsk, meget gerne også tysk. Som ansat på Ribe VikingeCenter er du med til at gøre en kæmpe forskel for gæsterne og skabe sjove minder. Det er vigtigt, at du møder som aftalt. Vi forventer ikke, du ved alt om vikinger, bueskydning osv. fra starten. Vi skal nok hjælpe dig til at blive god.

Der er travlt på Ribe VikingeCenter om sommeren, men vi hjælper altid hinanden og har en fælles interesse i, at vores sted er pænt, rent og byens bedste oplevelse. Ligesom os vil du helt sikkert finde stor fornøjelse i at møde mange glade mennesker fra hele verden.

Send din ansøgning senest 15. april 2024

Præsentér dig selv i en ansøgning og læg gerne et billede ved. Skriv i din ansøgning, om du har planlagt at skulle holde ferie (og hvornår) i perioden. Send ansøgningen til anna@ribevikingecenter.dk eller kom forbi med den.

Intro dag

Den 9. maj mødes vi med de nye ungarbejdere til den kommende sæson.

Ribe VikingeCenter
Lustrupvej 4
6760 Ribe

Kontaktperson: Anna Lund
Tel. 75 411 611