Vikingerne i efterårsferien

15.10.2012 - 19.10.2012

Uhørt billige tidsrejser i efterårsferien

Snup en dag uden bøger, PC og TV. En dag med sjov leg og gode historier i børnehøjde. Efterårets få lyse timer forstærker glæden ved feriens fælles oplevelser, og dem er der mange af hos vikingerne! På Ribe VikingeCenter er oplevelserne ikke 'gemt' bag glas, nej. Her må man række ud, tage fat og gøre historien til sin egen.

Sus og gys

Ribe VikingeCenter har rigtig mange tilbud i børnenes efterårsferie. Vikingerne og deres islandske heste sender lyden af vrinsk og hestesko gennem luften, når de mødes til rideopvisning. Hver dag kan man forsøge sig med kunsten at skyde med langbue, modige unger kan deltage i krigertræningen, og man kan være med, når falkonerens store rovfugl lokkes med saftige kødlunser og sender gys rundt blandt publikum, når den styrtdykker.

Efterårsferien er også tiden, hvor bonden slagter lam, gæs og høns, og indenfor i Langhuset passer pigerne gryderne. Mens groft grønt, korn og kød fra Storgården simrer over ilden, kan man prøve at bage kiks, hvis man har lyst. Der er også tændt op og gjort rigtig hyggeligt i Tinghuset, hvor vikingerne inviterer ind til historiefortælling og måske en lille sang, hvem ved.

Kom bare indenfor!

På Ribe VikingeCenter er man mere end velkommen til at gå ind i vikingernes huse og sætte sig ned et øjeblik. Når øjene har vænnet sig til det mørke rum, dukker der pudsige ting og sager op i skyggerne. Sammen kan man fundere over deres historier, og pludselig er det slet ikke så svært at forestille sig at være viking. I vikingebyen kan besøge håndværkerne og slå sin egen Ribe-lykke-mønt hos sølvsmeden. I snitteværkstedet er gulvet blødt af spåner, for her er der mange flittige sjæle, der gerne lige vil prøve at arbejde ved snittebænkene og lave sig en runestav eller måske en lille fløjte.

Efterårsferiens uge 42 er afslutningen på Ribe VikingeCenters 20. sæson.

Her finder du programmet for efterårsferien.