Efterårsaktiviteter hos vikingerne

Efterårsferie på Ribe VikingeCenter 15.-19. oktober 2018

Åbent mandag-fredag kl. 10:00-15:30.

Tag på tidsrejse i efterårsferien til vikingernes Ripa. Her kan man opleve de gamle danere i gang med forskellige gøremål i hus, stald og på mark. Børn og barnlige sjæle, der kunne tænke sig at være en del af vikingernes eventyrlige verden, kan desuden være med i et spændende rollespil om en hemmelig vikingeskat, en listig tyv og noget seriøs magi...

Ripas magiske vikingeskat

Har I hørt, at der er gemt en vikingeskat i Ripa? Det er en magisk skat, der ifølge et gammelt sagn giver evig liv, lykke og rigdom til vikingernes by.

Men hvad mon der er i skatten, og hvad vil der ske, hvis nogen stjæler den? Ingen ved rigtig, hvor skatten er, men måske kan I hjælpe med at finde den... før en tyv gør det.

Hjælp med at finde vikingeskatten!

Kom og vær med til at finde skatten i efterårsferien på Ribe VikingeCenter. I får lov til at låne kostumer, så I ligner rigtige vikinger og helt ubemærket kan gå på opdagelse i Ripa og møde Jarlen, Kræmmeren, Husfruen, Vølven, Møntslageren, Gøgleren, Vagten, Gårdmandskonen og andre. I får brug for vikingernes hjælp, jeres energi og gode hoveder.

Dagens historie slutter kl. 14:30 med et tingmøde, hvor I og alle vikingerne deltager. Dér skal vi høre om alt det, I har fundet ud af.

Der sker også mange andre ting på Ribe VikingeCenter i efterårsferien. Se programmet nedenfor.

Vær med til et sjovt rollespil i vikingernes verden

Aldersgruppe: Ca. 7-15 år + deres forældre/bedsteforældre. Især for de mindste er det en rigtig god idé at følges med en voksen eller en ældre søskende. Deltagerne får stillet en opgave og skal så selv gå rundt, opsøge vikinger, lede efter spor og rapportere tilbage.

Varighed: Min. 1,5 time. Sidste opstart er kl. 13:30, da dagens historie afrundes kl. 14:30. Mange børn lever sig meget ind i vikingeverdenen og har brug for længere tid. Ud over selve rollespillet er der mange andre oplevelser i efterårsferien (se programmet nedenfor).

Historiens udvikling: Historien om den magiske vikingeskat har 3 kapitler. Første kapitel spiller vi mandag og igen tirsdag. Kapitel 2 spilles onsdag og igen torsdag. Det tredje og sidste kapitel spiller vi kun fredag.

Pris: Det er GRATIS at deltage i rollespillet, men man skal betale entré til Ribe VikingeCenter.

Sæsonkort: Hvis man har lyst til at besøge Ribe VikingeCenter flere dage (og deltage i flere af rollespillets kapitler), kan man med fordel købe sæsonkort, der tjener sig ind allerede ved 2. besøg og i øvrigt gælder et helt kalenderår. Læs mere om sæsonkort her. Så har man f.eks. også fri adgang til næste års Internationale Vikingemarked og sommerens andre arrangementer.

Program 15.-19. oktober 2018

10:00-12:00: Prøv bueskydning*
10:00-14:00: Rollespil for børn og barnlige sjæle: Hjælp med at finde den magiske vikingeskat!
10:00-15:15: Prøv at snitte* og slå din egen Ripa-mønt*
10:00-15:15: Prøv selv: slå træsøm, prøv en vikingekappe og en krigerhjelm, dyst mod hinanden i vikingelege, prøv kræfter med krigerøvelserne og skab din egen leg på den mytologiske legeplads
12:00-14:30: Husfruen laver vikingemad i Langhuset.
12:15: Krigertræning for børn 7-13 år
13:00: Gøglerforestilling
13:00-15:15: Prøv bueskydning*
14:00: Falkonershow
14:30: Rollespil: Afsluttende tingmøde. Alle er velkomne!

Ekstra om mandagen:
11:30: Bonden slagter dyr

Ekstra om tirsdagen:
10:30: Gå med, når bonden fodrer dyr

Ekstra om onsdagen:
10:30: Gå med, når bonden fodrer dyr
11:30: Bonden slagter dyr

Ekstra om torsdagen:
10:30: Gå med, når bonden fodrer dyr
15:00: Oplev Ansgar Kirke

 

*Bueskydning, møntslagning og snitteaktivitet koster DKK 25 pr. aktivitet. Køb et aktivitetskort til de tre aktiviteter ved indgangen og spar 33%. Læs mere her.

 

Der tages forbehold for ændringer.