Vikingemad til alle tider

Vikingemad til alle tider 12.-16. juli 2021

Åbent kl. 11:00-17:00

Mød husfruen Frida på vikingegården, hvor hun laver mad over bål. Hun deler ud af sine tips og opskrifter, og du kan tage med, når hun om formiddagen går i kålgården for at hente grønt, og hun har også et par gode råd, når det kommer til spiselige urter.

Også i Ripa By syder gryderne. Vikingefamilierne i Gæstgiveriet og Ribehuset tilbereder forskellige retter hver dag med lam, kanin, gris, rådyr, fisk, korn og grønt. Der skal koldtrøges, laves ost, tørres urter og i det hele taget eksperimenteres med opbevaring af mad til vinterforrådet.

Har du spørgsmål til råvarer, metode eller vikingernes mad generelt, så hold dig ikke tilbage.

Hvis I har lyst til at prøve kræfter med bålmad og nogle af vikingernes retter, så kan I finde opskrifter og instruktionsfilm lige her.

Program 12.-16. juli 2021

11:00-16:30: Prøv at slå din egen Ripa-mønt*, prøv at snitte*, prøv bueskydning*
11:00-17:00: Prøv selv: Slå træsøm, mal mel, dyst mod hinanden i vikingelege, prøv krigerøvelserne og besøg den mytologiske legeplads
11:30: Gå med husfruen i haven DK+GB
11:30-16:00: Vikingerne laver mad i Gæstgiveriet og i Ribehuset
12:00: Bonden fodrer dyr
12:00-15:00: Husfruen laver mad i Langhuset
13:00: Krigertræning for børn 7-13 år
15:00: Falkonershow
15:30-16:30: Prøv at bage et fladbrød ved Tinghuset
16:00: Husfruen i Langhuset fortæller om spiselige urter DK+GB

 

*Bueskydning, møntslagning og snitteaktivitet koster DKK 30 pr. aktivitet. Køb et aktivitetskort til de tre aktiviteter ved indgangen og spar 33%. Læs mere her.

 

Der tages forbehold for ændringer.