Æggekage med kveller og røget makrel

Æggekage med kveller og røget makrel

Det er sensommer, men på vikingegården lægger hønsene stadig æg. Frida har været ved Vadehavet for at plukke kveller (Salturt), og der er endnu et par makreller tilbage, som har hængt og røget over ildstedet i Langhuset. I dag skal der laves æggekage med kveller og makrel!

Kveller eller Salturt kan spises rå eller tilberedt. Kveller er meget salt, idet den vokser ved kysten på områder, der jævnligt oversvømmes med havvand. Kveller smager bedst, når den er frisk grøn, og så er den rigtig god til fiskeretter, til æg, i salater eller bare lynstegt på en pande. Urten kan også tørres og hakkes rigtigt fint og anvendes som salt.

Opskrift til 2 personer

6 æg
6 spsk mælk
Smør til panden
1 lille løg, hakket
1 porre i tynde skiver
2 spsk hakket kveller + ekstra til at drysse på til sidst
1 røget makrel

Pisk æg og mælk let sammen og tilsæt hakket kveller. Svits løg og porre i smør på en pande. Hæld æggeblandingen på panden, når løgene begynder at tage farve. Lad æggeblandingen sætte sig ved svag varme og skub forsigtigt i massen med en paletkniv i starten. Når æggekagen begynder at stivne, lægges makrelfiletter på og 'bager' med de sidste 5-10 minutter. Drys med hakkede kveller og server æggekagen varm med rugbrød og smør.

Velbekomme!