Bacon, salvie og løg fars og kålsalat

Zebitz Vikingerne deler opskrifterne på:

Bacon, salvie og løg fars ('stuffing')

Salvie
Løg, finthakket
Bacon skiver
Æg
Havregryn
Smør, blødt

Beklæd en ildfast skål med baconskiver.

Yderligere bacon skæres i stykker, løget hakket og salviebladene rives i stykker. Bland det hele sammen og tilsæt æg, smør og havregryn. Rør godt sammen til blandingen er sammenhængende og stadig klistret. Justér konsistensen med lidt vand, om nødvendigt.

Blandingen kommes i skålen beklædt med bacon. Pres det godt sammen. Dæk farsen til med flere baconskiver. Stil skålen ind i gløderne i ca. 1 time. Den må ikke blive for varm, da farsen så vil blive tør og brænde på.

Kålsalat

Blandet grønt kål som f.eks. grønkål og spidskål, skåret i strimler
Spinat, skåret i strimler
Grønne bønner eller ærter
Forårsløg, hakket
Salatost (feta) eller lign. ost, som kan smuldres

Bland alle grøntsagerne og læg dem på et fad. Hvis du bruger grønne bønner, så husk at koge dem, før de spises! Drys smuldret salatost eller lign. over.
Server evt. med en pesto lavet på dine favoriturter.

Familien Zebitz serverede farsen og kålsalaten til grillet kylling.