Hestebønner og ørred på ristet brød
På Hvidinggården er hestebønnerne netop blevet høstet. I køkkenet bliver bønnerne bælget og blancheret, så den lidt bitre hinde om hver bønne kan fjernes.
Det kan være vanskeligt at få fat i hestebønner i dagens Danmark, så i stedet kan den moderne familie bruge edamame bønner eller grønne ærter til denne friske, sommerlige frokost- eller forret.
Hestebønner og ørred på ristet brød (2-4 personer)
400 g hestebønner, blancherede og uden hinde (eller moderne edamame bønner)
1 fed hvidløg, finthakket
4-6 friske mynteblade, hakkede
2 tsk salt
250 ml friskost naturel - se opskriften her
1 frisk, fersk ørred, renset (eller makrel eller laks)
Salt
Løgtoppe
Smør til stegning
4 skiver godt, daggammelt brød
Smør til stegning
1 fed hvidløg
Video: Se her, hvordan du laver hestebønner og ørred på ristet brød.
Mos bønnerne, hvidløg, mynte og salt i en morter til en grov mos (eller brug en moderne blender). Tilsæt ca. 150 ml friskost og rør godt om.
Krydr fisken med salt. Læg lidt snittet løg ind i fisken og steg den i smør på en godt varm pande ca. 5-7 min. på hver side alt efter fiskens størrelse. Tilsæt gerne løgtoppe under stegningen for ekstra smag. Tag fisken af panden og sæt til side.
På en ren pande ristes brødskiverne på begge sider i smør.
Anretning: Gnub de ristede brødskiver med et fed hvidløg. Kom en god skefuld bønnemos på hver skive og derpå et stykke fisk. Pynt med en skefuld friskost og lidt snittet mynte.
Velbekomme!