Dyrekød med bærsauce og majroer

Zebitz Vikingerne deler opskrifterne på:

Dyrekød med bærsauce og majroer

600 g dyrekød
125 g forårsløg, finthakket
2 tsk sennepsfrø, knust
1 spsk smør
250 g blommer, udstenet og delt i kvarte
125 g hindbær
125 g brombær
100 ml mjød
1 tsk tørret mønte, hakket

Kog eller steg kødet alt efter, hvad du kan lide.

Smelt smørret i en gryde og sautér løgene. Tilsæt blommer og bær og lad det koge, indtil frugten er blød. Mos frugten med en ske og tilsæt mjød.

Server skiver af kød med bærsauce, et dryst mint og mosede majroer.

Mosede majroer

1,5 kg majroer
3 l vand eller bouillon
100 g saltet smør

Skræl majroerne og skær dem i kvarte. Kog majroerne i vand eller bouillon. Når de er møre, hældes vandet fra. Tilsæt smør og mos roerne med en ske.

Velbekomme!

 

Bærsaucen er baseret på en opskrift fra bogen 'An Early Meal' af Daniel Serra and Hanna Tunberg med tilpasninger.