Fiskesuppe

For vikingerne omkring Ribe, der havde hurtig adgang til Vadehavskysten var fisk og skaldyr en væsentlig del af kosten og en god proteinkilde.

Prøv Hvidinggårdens fiskesuppe:

Fiskesuppe

5 gulerødder
5 mellemstore løg
Smør
Vand ca 1,5 liter
Kørvel
Karse
1 kop fløde
Salt
750 g rensede fiskestykker, f.eks. laks eller ørred
Finthakket løgtop

Gulerødder og løg rengøres og skæres i små tern. Skyl krydderurterne godt og hak dem mellemfint.

Smelt smørret i en gryde og svits grøntsagerne i et par minutter. Tilsæt så vand og lad det koge indtil grøntsagerne er næsten møre. Tilsæt kørvel, karse og fløde.

Fiskestykkerne skæres i mindre mundrette stykker og tilsættes suppen. Lad den simre ved svag varme indtil fisken er mør. Smag til med salt.

Anret suppen og drys med finthakket løgtop. Server groft brød til. 

Velbekomme!