Glødebagte roer

Glødebagte roer

Hvis du mangler et anderledes tilbehør, kan du prøve at bage roer eller andre hårde grøntsager som selleri i bålets eller grillens gløder. Det er simpelt, rustikt og giver en sød-røget smag til grøntsagerne.

Læg roerne ned i gløderne, ikke i direkte ild. Vend dem jævnligt, så de bages fra alle sider. Roerne vil helt naturligt blive sorte af glødernes varme, men det er også kun roernes indre, der skal spises. Tilberedningstiden (ca. 45 min.-1,5 time) afhænger meget af roernes størrelse, så stik i dem for at mærke, om de er møre. Skær roerne op, krydr med salt og server med smør, sovs og/eller dine foretrukne krydderurter.

Roer har sjældent indtaget hovedrollen i et måltid, men har gennem det meste af historien været betragtet som enten dyrefoder eller ydmyg smagsgiver til supper. I kålgårdene dyrkede vikingerne roer, der sammen med kål, bønner, ærter og kort har udgjort en vigtig del af den daglige kost.