Grønne urtefrikadeller

Spis dit ukrudt!

Grønne urtefrikadeller

Naturen strutter og de vilde urter - ukrudtet - vokser os op til livet. Husk, at du kan spise meget af det, og det er oven i købet godt for dig. Her får du en opskrift på nogle velsmagende vegetariske urtefrikadeller fulde af vitaminer.

Følg opskriften her og få spist dit ukrudt!

1 kurvfuld forskellige, friske urter som f.eks. brændenælder, løgkarse, ramsløg, skvalderkål, mælkebøtteblade, fuglegræs, birkeblade og kørvel.
2 hakkede løg
3 fed hakkede hvidløg
2 æg
1,5 kop groft hvedemel. Man kan evt. erstatte en del af melet med havregryn.
Ganske lidt mælk
Salt
Smør til stegning

Hvis man ikke laver urtefrikadellerne tidligt om foråret, bør man huske KUN bruge de nyeste skud.

De forskellige urter skylles godt, hakkes fint og blandes med løg, mel, mælk og æg. Tilsæt salt og smag til. Konsistensen skal være ret fast. Frikadellerne formes i hånden og steges gyldne i smør på en pande over bålet, på grillen eller på komfuret.

Velbekomme!