Lune hestebønner med mynte og æble

Lune hestebønner med mynte og æble

Hestebønnen smager faktisk rigtig godt og er på trods af navnet lidt af en delikatesse.

Hestebønnen er i sæson netop nu, og de skal plukkes inden, de bliver for melede. Bønnerne skal bælges og tilberedes ved blanchering. Herefter fjernes hinden (skindet) om hver bønne, fordi den smager bittert.

Hvis du ikke kan få fat i hestebønner, kan du i stedet anvende edamame bønner til denne opskrift. Afhængigt af om retten serveres som hovedret eller tilbehør, er opskriften her til 1-2 personer.  

1 kop bælgede hestebønner
Smør
3-4 teskefuld salt
2-3 spiseskefuld hakket mynte
½ æble i tern

Se her, hvordan du laver lune hestebønner med mynte og æble (video).

Hestebønnerne blancheres i letsaltet vand. Det tager ca. 5 minutter, hvorefter bønnerne afkøles, og hinden fjernes.

Rigeligt smør smeltes på en pande. Den hakkede mynte og bønnerne tilsættes og vendes rundt, så det rigtigt får smagen af smør. Smag til med salt og lad bønnerne simre ca. 5 minutter, før de kommes i en skål. Vend æbleternene i bønnerne og server.

De lune hestebønner med mynte og æble går rigtig godt sammen med rodfrugtfrikadellerne.

Velbekomme!

 

1 kop = 200 ml.