Lam i kål

Lam i kål

I kålgården på Hvidinggården dyrker bonden bl.a. grønkål. Den giver et godt udbytte, kan holde til kulde og frost, og så er den propfuld af sundhed.

Her er opskriften på en mættende ret med kål og hvedekerner fra husfruens køkken:

Opskrift til 4 personer

1 kg lammekød, skåret i tern
500 g røget svinekød, skåret i tern
Løg, finthakket
Knækkede hvedekerner, sættes i blød dagen før
Vand
Salt
Kålblade (gerne grønkål), snittet
Frisk merian (eller oregano), finthakket
Frisk timian, finthakket
Løgtoppe, snittet

Det røgede kød, lammekødet og løgene brunes i en stor gryde. Tilsæt de knækkede hvedekerner og derefter så meget vand, at det dækker. Lad det simre til kødet er næsten mørt. Tilsæt evt. lidt mere vand. Kål og krydderurter tilsættes. Retten smages til med salt og pyntes med snittede løgtoppe.

Server evt. med fladbrød og friskost til.

Velbekomme!