Mælkebøttefritter
Mælkebøtten finder man næsten alle steder, og man lægger især mærke til dem, når de gule blomster lyser op. Mælkebøtteblade, -knopper og -blomster kan faktisk spises, men pluk af de planter, der står i skyggeområder. De er ikke så bitre. Gå efter friske, lysegrønne blade, og til disse nemme mælkebøttefritter skal I bruge friske blomster. Skyl dem rigtig godt, ryst vandet af og tør forsigtigt blomsterne i et viskestykke. Så er I klar til at lave fritter over bål!
Mælkebøttefritter (4 personer)
20-30 friske mælkebøtteblomster, skyllede og tørrede
2 dl mel
2-2½ dl mælk
½ tsk salt
2 spsk honning
2 æg
Smør til bagning
Honning til servering
Video: Se her, hvordan I laver Mælkebøttefritter
Bland mel, mælk, salt, honning og æg. Tilsæt mælken lidt ad gangen. Pisk godt, så dejen bliver lind og ensartet som en pandekagedej.
Dyp mælkebøtteblomsterne godt i dejen.
Smelt smør på en pande og bag mælkebøttefritterne gyldne på begge sider. Pas på, at panden ikke er for varm, så fritterne bliver for mørke, før de er gennembagte.
Servér fritterne med honning.
Velbekomme!