Sprød kylling med kål

Sprød kylling med kål

I vikingegårdens kålgård (køkkenhave) dyrkes kåltyper, som er typisk for vikingetiden, og de er noget anderledes end de hovedkål, som er almindelige i dag. Der var tale om bladkål, som stammede fra den vilde kål. Grønkål, som for tiden oplever fornyet opmærksomhed, kommer nok nærmest vikingetidens havekål.

Grønkålen, som har mange anvendelsesmuligheder, var i mange hundrede år en meget vigtig vintergrøntsag. Den var nem at dyrke, havde et stort udbytte og kunne holde til frost og kulde. I et køkken, hvor vintermaden primært bestod af tørrede, saltede og røgede råvarer, var den mættende grønkål en af de eneste friske grøntsager.

Sprød kylling med kål (2-4 personer)

1 økologisk kylling, renset
100 g kryddersmør - se opskriften her

1 løg, hakket
1 fed hvidløg, hakket
4 blade grønkål, ribbet og revet i mindre stykker
1 æble, skåret i tern
1 tsk salt
Smør til stegning

Video: Se her, hvordan du laver sprød kylling med kål

Flæk kyllingen og bred den ud som en sommerfugl: Fjern rygbenet og fold kyllingen ud, så skindsiden vender opad.

Løsn skindet fra bryst- og lårkød med fingrene. Fordel kryddersmørret under skindet. Læg kyllingen på grillen og vend flere gange under stegningen. Kyllingen skal grille ca. 1 time, til den er gennemstegt.

Smelt smør på en varm pande og svits løg og hvidløg. Tilsæt grønkålen og steg i ca. 5 minutter. Rør jævnligt rundt. Drys med salt og tilsæt æbletern, før der røres en sidste gang. Fjern panden fra varmen og anret den sprøde kylling med kålen.

Velbekomme!