Stegte brødskiver med kanel og bær

Stegte brødskiver med kanel og bær

Der er så mange anvendelsesmuligheder for brød, der var frisk for et par dage siden, og nu altså er lidt tørt og umiddelbart kedeligt. Smid det derfor aldrig ud (med mindre det er muggent) og vær med til at mindske vores madspild. 

Stegte brødskiver er egentlig en simpel ret, hvor det daggamle brød får en ny chance og tilberedes en gang til. Man kan variere krydderierne efter smag, og man kan sågar flytte retten fra det søde til det salte køkken, om man foretrækker det. Stegte brødskiver passer på morgen- og brunchbordet, de fungerer som en lækker snack og en hurtig dessert. Og så er vi ret sikre på, at børnene også kan lide dem!

3-4 skiver daggammelt brød. Ikke rugbrød. Frida har brugt et groft surdejsbrød
1 kop mælk
½ kop fløde
1 teskefuld kanel
1 knivspids salt
1 spiseskefuld honning
2 æg
Smør til stegning
Friske bær
Evt. Fridas honning og havtorn creme

Pisk mælk, fløde, kanel, salt og æg sammen i en skål. Læg brødskiverne ned i blandingen og lad dem suge noget af væsken, før brødskiverne vendes. Brødet må gerne suge mest muligt af æggeblandingen.

Varm en pande og smørsteg brødskiverne på begge sider til de er gyldne.

Server straks og server med friske bær og meget gerne Fridas honning og havtorn creme.

Velbekomme!

 

1 kop = 200 ml