Hestebønner med mynte og æble

Hestebønnen er en gammel kulturplante, der har været kendt siden oldtiden. Den proteinrige bønne er egentlig slet ikke en bønne, men medlem af ærteblomstfamilien og derfor en bælgplante.

Ærteblomster tiltrækker i øvrigt bestøvende insekter i stor stil, bl.a. bier, og er derfor et godt valg for insekterne i din have.

Hestebønner med mynte og æble

Hestebønnen smager faktisk rigtig godt og er på trods af navnet lidt af en delikatesse.

Bønnerne skal bælges og tilberedes ved blanchering. Herefter fjernes hinden (skindet) om hver bønne, fordi den smager bittert.

Fremgangsmåde

Hestebønnerne blancheres 5 min. i vand tilsat 1 tsk salt. Afkøl bønnerne og fjern hinden om hver bønne, da den smager bittert.

Smelt en god klat smør på en pande og tilsæt mynte og bønner. Vend det forsigtigt rundt, så det rigtigt får smagen af smør. Smag til med 1 tsk salt og lad bønnerne simre ca. 5 min., før de kommes i en skål. Vend æbleternene i bønnerne og servér retten lun.

Ingredienser

2 Personer
  • 2 dl bælgede hestebønner
  • Smør
  • 2 tsk salt
  • 2-3 spsk frisk mynte, hakket
  • 1 æble i tern

Kokkens noter

Hvis du ikke kan få fat i hestebønner, kan du i stedet anvende edamame bønner til denne opskrift.