Pandekager med nælder og spinat

En af vor tids mest udskældte ukrudtsplanter, havde en helt anden anseelse hos vikingerne: Brændenælden.

Forårets spæde blade kan spises og bruges ligesom spinat, efterårets frø kan anvendes i både grød og brød, og af stænglen kan man sågar fremstille stof.

Pandekager med nælder og spinat

Prøv disse grønne pandekager som tilbehør til aftensmaden eller som lækre, kolde frokostwraps med friskost.

Fremgangsmåde

Spinat- og brændenældeblade vaskes og blancheres i kogende vand ca. 1 min. Bladene drænes og snittes.

I en skål blandes mel og salt. Tilsæt mælken lidt efter lidt under omrøring. Kom derefter æggene i og pisk til dejen er jævn. Lad dejen hvile ca. 15 min.

Tilsæt de hakkede blade og rør om.

Bag pandekagerne i smør på en pande.

Ingredienser

4 Personer
  • 1 liter mælk
  • 3 æg
  • 4 dl hvede- eller grahamsmel
  • 2 dl byg- eller rugmel
  • 1 tsk salt
  • 2 store håndfulde frisk spinat
  • 2 store håndfulde friske brændenælder
  • Smør

Kokkens noter

Brug en handske eller et viskestykke, så du ikke brænder fingrene, når du plukker brændenældeblade. Gå efter de nyeste og friskeste skud og blade på nælden. Efter blanchering brænder de ikke længere.

Prøv at udskifte 2 dl mælk med øl.