Bujaras pandekager med ost og urter

Pandekagerne her er en forrygende måde at spise vilde urter - ukrudt - som jo er supergodt for os, mættet med vitaminer og ganske gratis. Sank dine urter et sted på afstand fra vej og bilos. Snup de nye skud, da de er sprøde og smager bedst.

Bujaras pandekager med ost og urter

Prøv disse pandekager som tilbehør til aftensmaden eller som lækre, kolde frokostwraps med friskost.

Fremgangsmåde

I en skål blandes mel og salt. Tilsæt mælken lidt efter lidt under omrøring. Kom derefter æggene i og pisk til dejen er jævn. Lad dejen hvile ca. 15 min.

Tilsæt de finthakkede grøntsager og urter. Osten kommes i dejen lige før bagningen.

Smelt smørret på en pande. Bag pandekagerne gyldne. Servér med friskost og et drys urter.

Ingredienser

4 Personer
  • 1 liter mælk
  • 3 æg
  • 4 dl hvede- eller grahamsmel
  • 2 dl byg- eller rugmel
  • 1 tsk salt
  • 1 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 lille porre, finthakket
  • Friske urter som dild, timian og spæde brændenældeblade, finthakket
  • 1 god håndfuld ost, i små tern eller revet
  • Smør

Kokkens noter

Lav vegetariske pandekager ved at vælge en vegetarisk ost.

Når pandekagerne tilberedes over bål, får de bålsmag og bliver de ekstra gode!