Rullesteg med urter
Efter at have rullet nakkefileten med urter, tilberedes stegen i svagt kogende vand, hvorefter den skal trække. Dernæst brunes stegen på en pande eller grilles og trækker igen. Så har man en god, saftig steg med mad til mange.
I denne opskrift bruger husfruen sar (bønneurt), som desværre kan være svær at finde i supermarkeder og havecentre i dag. Så kan man i stedet anvende rosmarin.
Fremgangsmåde
Nakkefileten flækkes til ca. 1,5 cm tykkelse. Bland løg, hvidløg, urter og sennepsfrø. Fordel det på kødet og drys med 1 spsk salt. Rul nakkefileten stramt og bind med snor.Bring vand tilsat 1 spsk salt i kog i en stor gryde. Tilsæt evt. et løg, hvidløg og timiankviste for smag. Lad kødet simre i ca. 1,5 time, hvorefter den tages op på et bræt og trækker i 15 min.
Smelt smør på en pande og brun stegen på alle sider. Man kan vælge at grille stegen i stedet. Lad herefter stegen trække 15 min., før den skæres ud.
Ingredienser
6 Personer- 1,5 kg svinenakkefilet
- 2 løg, finthakket
- 4 fed hvidløg, finthakket
- 1 spsk sennepsfrø, let knuste
- 2 spsk salt
- Frisk timian, sar og karse, finthakket
- Natursnor
- Vand
- Smør
Kokkens noter
Man kan bruge svineslag (afpudset) i stedet for nakkefilet. Man kan kan også afveksle urterne og vælge præcis dem, man bedst kan lide.





