Sprøde brødtern

Vidste du, at hvede var en luksusvare i vikingetiden? Det var vanskeligt at dyrke hvede i Danmark, og hvedemel og -brød var derfor kun til særlige lejligheder. Det forholdt sig helt anderledes med byg. Det er ikke så godt til brødbagning, men det kan bruges til grød og brygning af øl. Og alt tyder på, at vikingerne elskede øl ...

Sprøde brødtern

Daggammelt brød kan trylles om til sprøde, knasende brødtern. Lav dem over bål og server dem lune til f.eks. en god suppe.

Fremgangsmåde

Skær eller riv brødet i rustikke stykker og steg dem på en pande i rigeligt smør indtil de er gyldne og sprøde. Drys med salt.

Man kan evt. tilsætte et par knuste hvidløgsfed og frisk timian til panden.

Ingredienser

4 Personer
  • 4 skiver daggammelt brød
  • Smør
  • Salt
  • Krydderi som f.eks. timian og hvidløg

Kokkens noter

Smid aldrig tørt brød ud. Daggammelt, lyst brød kan trylles om til de lækreste brødtern som disse, men det kan også bruges til trilleboller og stegte brødskiver: