Grov mjødsennep

Husfruens sennep har en svag sødme fra mjød, gudernes drik. Den er godt selskab til stege- og gryderetter, til ost og brød.

Ved arkæologiske udgravninger af haver fra tidlig vikingetid i Danmark er der fundet pollenspor efter sennep. Vi ved derfor, at vikingerne dyrkede sennepsplanter i deres haver, og de har sandsynligvis høstet frøene til at krydre deres mad med, måske endda knuse dem til sennep.

Grov mjødsennep

Det gode ved en hjemmerørt sennep er, at man kan krydre den præcis, som man ønsker. Skal den være sød, stærk, måske tilsættes ramsløg eller andre urter? Her har Frida valgt at tilsmage sin sennep med mjød.

Fremgangsmåde

Knus sennepsfrøene i en morter. Tilsæt valle/eddike, salt, mjød, honning og fortsæt med at støde og blande i morteren indtil den ønskede konsistens.

Smag så din sennep til.

Ingredienser

4 Personer
  • 6 spsk sennepsfrø
  • 2 spsk valle (eller æbleeddike)
  • 1-2 spsk mjød
  • 0,5 tsk salt
  • 1 spsk honning