Mos af hestebønner med hvidløg

Fra arkæologiske udgravninger ved vi, at vikingerne har kendt til hestebønner og gråærter. Sammen med roer, kål og korn udgjorde de en væsentlig del af vikingernes daglige kost.

Mos af hestebønner med hvidløg

Denne lækre mos af hestebønner smager skønt til fladbrød eller som tilbehør til middagsmaden. Husk, at du kan smage den til med dine favoriturter.

Fremgangsmåde

Mos bønnerne med bagsiden af en ske, i en morter eller moderne blender. Tilsæt hvidløg og smag til med salt. Juster evt. med lidt vand, hvis du ønsker mosen mere lind.

Ingredienser

4 Personer
  • 250 g lune, kogte hestebønner
  • 1 fed hvidløg, knust
  • 1 tsk salt

Kokkens noter

Server bønnemosen som dip eller smør den på en skive godt brød. Hestebønner kan erstattes med hvide bønner eller kikærter, og i det moderne køkken kan mosen også forfines med lidt olie.