Glaserede rødder

I vikingetiden var grøntsager som gulerod, pastinak, porre, ærter og løg ikke nær så store eller søde, som de er i dag. Det skyldes mange generationers forædling af sorterne.

Glaserede rødder

I kålgården henter husfruen de sprøde rodfrugter og friske urter, der får ekstra kærlighed i form af honning og mjød. Rødderne bliver helt uimodståelige.

Fremgangsmåde

Alle rodfrugterne skal skæres ud i ensartede stave, ca. 5 cm lange, 1 cm brede.

Smelt smørret på en pande og tilsæt hvidløg og timiankviste. Kom rodfrugterne på panden, drys med salt og steg ved høj varme i ca. 8 min. Rør rundt en gang imellem. Rødderne skal tage farve og stadig have bid ved servering.

Sænk varmen og tilsæt honning og mjød. Glasér rødderne ved jævn omrøring i ca. 2 min.

Servér straks.

Ingredienser

2 Personer
  • 2 gulerødder
  • 1 pastinak
  • 1 persillerod
  • 0,5 glaskål (knudekål)
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 5 timiankviste
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk honning
  • 1 skvæt mjød
  • Smør

Kokkens noter

Man kan variere rodfrugterne og bruge dem, man lige har ved hånden eller bedst kan lide. Det er selvfølgelig også muligt at undlade mjød. Brug da lidt mere honning til glaseringen.