Glaserede rødder
I kålgården henter husfruen de sprøde rodfrugter og friske urter, der får ekstra kærlighed i form af honning og mjød. Rødderne bliver helt uimodståelige.
Fremgangsmåde
Alle rodfrugterne skal skæres ud i ensartede stave, ca. 5 cm lange, 1 cm brede.Smelt smørret på en pande og tilsæt hvidløg og timiankviste. Kom rodfrugterne på panden, drys med salt og steg ved høj varme i ca. 8 min. Rør rundt en gang imellem. Rødderne skal tage farve og stadig have bid ved servering.
Sænk varmen og tilsæt honning og mjød. Glasér rødderne ved jævn omrøring i ca. 2 min.
Servér straks.
Ingredienser
2 Personer- 2 gulerødder
- 1 pastinak
- 1 persillerod
- 0,5 glaskål (knudekål)
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 5 timiankviste
- 1 tsk salt
- 1 spsk honning
- 1 skvæt mjød
- Smør
Kokkens noter
Man kan variere rodfrugterne og bruge dem, man lige har ved hånden eller bedst kan lide. Det er selvfølgelig også muligt at undlade mjød. Brug da lidt mere honning til glaseringen.