Løgsuppe med salvie

Vikingerne kendte til vilde løg, men det er svært at fastslå, hvilke typer, der er tale om. Det er også uvist, om man kun spiste bladene, eller om man også brugte selve løget. Der er fundet spor af løg blandt andet i en grav på Bornholm dateret omkring år 700 e. Kr.

Løgsuppe med salvie

En god suppe giver varme, når vejret er køligt eller regnfuldt. Eller efter en tur i haven eller skoven. Det er super hyggeligt at samles omkring et bål og tilberede en grydefuld duftende suppe. Det kræver én gryde, og ingredienserne kan forberedes hjemmefra, så det er nemt at gå til.

Fremgangsmåde

Smelt en god klat smør i en tykbundet gryde og tilsæt salvie og timian. Lad det syde lidt, så smørret får smag af urterne.

Tilsæt alle løgtyperne og steg ved lav til middel varme i ca. 30 min. indtil løgene er helt bløde og gyldne. Rør jævnligt i gryden. Tilsæt evt. lidt mere smør, hvis løgene vil sidde fast på grydens bund. Når løgene er gyldne, tilsættes fond/bouillon (okse-, hønse- eller grøntsags-). Lad suppen simre ca. 15-20 min.

Smag suppen til og server rygende varm.

Ingredienser

4 Personer
  • 1 bundt forårsløg, fintsnittet
  • 2-3 porrer, fintsnittet
  • 4 løg, fintsnittet
  • 2-3 fed hvidløg, finthakket
  • 1 håndfuld salvieblade, grofthakket
  • 1 håndfuld timiankviste, grofthakket
  • Salt
  • Ca. 1,5 liter fond eller bouillon
  • Smør