Ølmarineret gris
På vikingegården på Ribe VikingeCenter holder man køer, får, heste, grise, høns og gæs, men det er egentlig ikke kød, som kosten består allermest af. Køer, får og heste var brugsdyr og leverede mælk, uld, tjente som arbejdskraft og transportmiddel. Derfor kunne dyrene dårligt undværes, og det var sjældent, man slagtede en ko eller en hest. Men når det skete, udnyttede man alt, herunder knogler, skind og horn.
Fremgangsmåde
Bland løg, urter og øl i en skål eller gryde.Lad kødet marinere i lagen i 12-24 timer.
Grill kødet ved indirekte varme i ca. 2 timer.
Vend kødet jævnligt og pensl med ølmarinaden
under tilberedningen
Ingredienser
4 Personer- 1 kg nakkefilet
- 600 ml godt, stærkt øl
- 3 fed hvidløg i skiver
- 3 tsk frisk timian
- 3 tsk frisk sar, grofthakket
- 2 løg, grofthakket


