Urtefrikadeller
Naturen strutter og de vilde urter - ukrudtet - vokser os op til livet. Husk, at mange af planterne faktisk kan spises, og det er oven i købet godt for dig. Her får du en opskrift på nogle velsmagende vegetariske urtefrikadeller fulde af vitaminer.
Følg opskriften her og få spist dit ukrudt!
Fremgangsmåde
Skyl urterne godt. Brændenælderne blancheres i kogende vand ca. 1 min., hvorefter de ikke længere brænder. Dræn nælderne. Hak dem og de øvrige urter.Bland urterne med løg, havregryn, mel, mælk og æg. Tilsæt salt og smag til. Konsistensen skal være ret fast.
Smelt en god klat smør på en varm pande. Sæt skefulde af urteblandingen på panden og steg frikadellerne gyldne og sprøde på begge sider.
Ingredienser
4 Personer- 1 kurvfuld friske urter, som brændenælder, løgkarse, ramsløg, skvalderkål, mælkebøtteblade, fuglegræs, birkeblade og kørvel, finthakket
- 2 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 2 æg
- Ca. 2 dl havregryn
- Ca. 1 dl grahamsmel
- En smule mælk
- Salt
- Smør
Kokkens noter
Hvis man ikke laver urtefrikadellerne tidligt om foråret, bør man huske KUN at bruge de nyeste skud.
Brug en handske eller et klæde, når der skal sankes brændenælder. Efter en blanchering brænder de ikke længere





