Grillet kylling

Fund fra køkkenmøddinger viser, at man i Danmark har holdt høns siden jernalderen. Hønen er et ret nøjsomt dyr, der trives under enkle forhold, så længe der er adgang til foder, vand og plads til at skrabe og støvbade på. Vikingerne på gården holder høns for æggene, som er en god kilde til protein, men selvfølgelig også for kødet.

Grillet kylling

Det tager tid at tilberede en kylling over bål. Husfruen foreslår, at man flækker kyllingen og griller den over små flammer og gløder. Så går tilberedningen lidt hurtigere, og den skal være helt gennemstegt (kernetemperatur på 75°C).

Fremgangsmåde

Flæk kyllingen og fold den ud: Fjern rygbenet og giv kyllingen et tryk, så den ligger fladt. Læg skindsiden opad.

Løsn forsigtigt skindet fra kyllingens bryst- og lårkød ved at lirke en finger ind under skindet. Fordel kryddersmørret under skindet.

Læg kyllingen på grillen over små flammer og gløder. Vend den flere gange under stegningen. Kyllingen skal grille min. 1 time (kernetemperatur 75°C).

Ingredienser

4 Personer
  • 1 økologisk kylling, renset
  • 100 g kryddersmør