Skinke kogt i vin

Eddadigtet Grímnismál og Snorres Edda beretter, at de faldne krigere i Valhal - Einherjerne - hver aften får serveret nyslagtet, kogt svinekød fra galten Særimner. Grisen vokser sig hel hver aften efter slagtning og er et evigt festmåltid for Odins krigere.

Skinke kogt i vin

Vikingerne var meget glade for svinekød. Ved mange udgravninger er der fundet knogler fra svin. Det fede svinekød har altså længe været en af danskernes livretter.

Når man som her tilbereder skinken i rødvin, tager kødet en flot rød farve. Server en god grov sennep og mørbagte rodfrugter til skinkestegen.

Fremgangsmåde

Hæld vin, vand, mynte, sennepsfrø, salt og honning i en gryde. Bring det op til kogepunktet.

Læg kødet i gryden og lad det simre ca. 45 min. (kernetemperatur 75°C). Derefter
skal kødet hvile i væsken i 20 min.

Ingredienser

4 Personer
  • 1 flaske (700ml) rødvin
  • Samme mængde (700ml) vand
  • 4 kviste mynte
  • 2 spsk sennepsfrø
  • 1 spsk salt
  • 2 store spsk honning
  • Ca. 1 kg skinke eller hamburgerryg