Kom med i køkkenet og til højbords på vikingegården
Husfruen byder velkommen med en lille kop mjød i storbondens fornemme hal på Hvidinggården og tager jer efterfølgende med på en lille rundtur på gården og i haverne. Her starter forberedelserne til dagens måltid, for der skal sankes smagsgivere i form af vilde, spiselige urter. Tilbage i køkkenet skal der tændes op i bålstedet, råvarerne skal gøres klar og en forventningsfuld duft breder sig, når pander og gryder begynder at syde.
Vær hilset til denne workshop, hvor I sammen med husfruen skal tilberede et dejligt måltid af råvarer, som var tilgængelige i vikingetiden:
Plankelaks med brændenældepandekager og friskost med urter.
Honningristede pølser med fladbrød, sennep og nykærnet krydderurtesmør.
Hertil er der saft.
Der er lagt op til nogle hyggelige timer, hvor sankning, madlavning og fællesspisning tegner fortællingen om vikingernes madkultur. Husfruen deler ud af sine gode tips i håbet om at inspirere jer til mere bålmad derhjemme. I - alle deltagerne - kommer til at arbejde sammen om de forskellige opgaver, inden maden kan serveres i langhushallen, hvor vi spiser ved højbordet som på Harald Blåtands tid.
Varighed: Fra kl. 11:00 til 14:00. Vi spiser ca. kl. 13:30.
Alder: Fra 12 år.
Antal deltagere: Min. 8 og max. 25 personer.
Pris for workshoppen: DKK 175 + entré.
Tilmelding: Senest 28. maj 2025. Tilmelding sker ved køb af billet. Benyt linket øverst på denne side.
OBS: Denne workshop foregår på dansk og engelsk.