Vikinger og lokale frivillige

NYT: Børn går til Viking! i Ripa

I efteråret 2021 opstartede vi et nyt fritidstilbud for børn, som går rundt med en viking i maven. De 7-12 årige går til Viking og deltager i en masse aktiviteter i de rekonstruerede rammer af Ripa, vikingernes by. I 2022 er det målet at etablere et hold for unge 13-17 årige, der vil deltage i Vikingerollespil.

Læs mere om fritidsaktiviteterne her.

NYT: Frivillige medbyggere på Ringborgen

I efteråret 2021 begynder vi på vores næste store byggeri ved ringvolden. Der skal opføres palisade, portindgang, løbegang, huse, lægges plankeveje m.m.

Torsdag 11. november 2021 holder vi info-møde og introducerer byggeriets første fase. Alle over 18 år med hænderne godt skruet på har mulighed for at blive en del af det frivillige medbyggerteam, som skal arbejde på Ringborgen sammen med vores håndværkere.

Læs mere om medbyggergruppen her.

NYT: Frivilligt fællesskab omkring tekstil og dragtudstyr

Tirsdag 9. november kl. 10 har vi opstartsdag for tekstilinteresserede, der har lyst til at deltage i en ny frivilliggruppe på Ribe VikingeCenter.

Gruppens omdrejningspunkt vil være håndarbejde, der relaterer sig til vikingetiden. Ribe VikingeCenter har nemlig brug for hjælp til vedligehold af dragter, nyproduktion af såvel tøj, nålebundne sokker, læderudstyr, bånd m.m. til brug i formidlingen. Vi stiller rammer og personale til rådighed, så gruppen kommer godt i gang og kan få god sparring og støtte. Alle interesserede er velkomne.

Læs mere om tekstilgruppen her.

Vikinger og lokale frivillige

Lige siden begyndelsen i 1992 har Ribe VikingeCenter samarbejdet med frivillige fra ind- og udland. De har en interesse for vikingetidshistorien til fælles, men det er stadig forskelligt, hvor meget fritidsinteressen fylder i deres liv.

De frivillige på Ribe VikingeCenter spænder fra dem, der giver en hånd med ved reparationer på f.eks. vores bygninger, til dem, der har alt i udstyr, føler sig stærkt forbundet med den tid og deltager ved mange arrangementer rundt om i Europa hver sæson.

De frivillige holder alle af at mødes - også med vores formidlere - på Ribe VikingeCenter, erfaringsudveksle, nørkle med et håndværk og hygge sig sammen i de autentiske rammer. De skaber liv i vores vikingemiljøer og gør historien levende og forståelig for gæsterne.

Nedenfor kan du læse mere om de forskellige typer af frivillige, som vi samarbejder med. Hvis du er interesseret i at blive frivillig på Ribe VikingeCenter, er du meget velkommen til at kontakte os.

I 2021-2024 arbejder Ribe VikingeCenter på et nyt byggeri, og i forbindelse med projektet 'Aktive frivillige i stærke fællesskaber' har vi mulighed for at etablere nye aktivitetsfællesskaber på Centret.

Projektet 'Aktive frivillige i stærke fællesskaber' støttes af:
Esbjerg Kommune

Nordea-fonden
Johan Hoffmann Fonden
Norlys Vækstpulje
Lokale og Anlægsfonden
Kulturklubben Ribe