Kalender

Hver dag nye oplevelser

Periode: 28.08.2017 - 27.10.2017

DatoTidArrangementMødested
28.08 - 27.1012:15 Man-freKrigertræning for børn 7-13 år  

Sproget er uslebent og tonen barsk, når krigerne lærer de unge rekrutter at kæmpe som vikinger med spyd, sværd og skjold. Her er det bare med at få hænderne op af lommerne og gøre, som der bliver sagt. Gratis aktivitet.

Ringvolden
28.08 - 27.1014:00 Man-freFalkonershow  

Oplev falkoneren og hans lynhurtige rovfugle, der for en saftig kødluns demonstrerer deres eminente flyvefærdigheder lige hen over hovedet på publikum. Gratis forestilling.

Bymarken
28.08 - 27.10 Man-frePrøv selv bueskydning  

De håndlavede langbuer står klar med rigtige pile og venter på dig. Det kan være, du rammer bedre end vikingerne, hvem ved. Du er også velkommen til bare at se på og få en snak med bueskytterne. 5 skud DKK 25,00 eller køb et aktivitetskort.

Ringvolden
28.08 - 27.10 Man-freSlå din egen Ripa-mønt  

Besøg vikingernes sølvsmed på markedspladsen. Han er ikke hr. hvem-som-helst, for han er også kongelig møntslager. Her kan du lave din egen kopi af den mønt, som var i brug på markedspladsen ved Ripa Å i det 8. århundrede. DKK 25,00 eller køb et aktivitetskort.

Ripa Marked
28.08 - 27.10 Man-frePrøv at arbejde ved snittebænken  

Besøg træsmeden i snittehuset i Ripa By år 825. Her flyver spånerne om ørerne på én, og man kan tydeligt se, at han nok kan sit håndværk. Du må låne en båndkniv og prøve at arbejde ved hans snittebænk. DKK 25,00 eller køb et aktivitetskort.

Ripa By
28.08 - 27.10 Man-frePrøv-selv aktiviteter  

På Ribe VikingeCenter bliver du en del af historien! Mal mel og bag et fladbrød. Prøv vikingernes sjove lege og lær de gamle spil. Slå træsøm for bygmesteren og lær at binde knob. Dyst mod hinanden i Thors Tur. Prøv en vikingekappe og -hue, eller hvad med en rigtig krigerhjelm og brynje. Klap dyrene på vikingegården og skab din egen leg på den mytologiske legeplads. Slip fantasien løs og spil med, når vikingerne gør historien levende med deres rollespil. Disse aktiviteter er alle gratis.

Ribe VikingeCenter
16.10 - 20.10 Man-freFilm og rollespil  

Kender du vores filmfortællinger om bl.a. håndværkeren Sven og trællen Asketud? Nu kan du få en rolle i fortællingerne. Du får en vikingekappe på og bliver sendt afsted på en opgave i Ripa, som du kun kan løse med hjælp fra vikingerne i byen. Undervejs vil du måske blive filmet og kan så efterfølgende se resultatet på Facebook og YouTube.

Ribe VikingeCenter
16.10 - 27.10 Man-freEfterårsaktiviteter hos vikingerne  

I efteråret forbereder vikingerne i Ripa sig på vinterens komme med mange praktiske gøremål. Du kan se med, når bonden slagter dyr, og husfruen tilbereder mad til forådskammeret. En hel række prøv-selv aktiviteter venter.

Ribe VikingeCenter