Kalender

Hver dag nye oplevelser

Periode: 29.06.2019 - 25.08.2019

DatoTidArrangementMødested
29.06 - 25.0815:00 Man-freFalkonershow  

Oplev falkoneren og hans lynhurtige rovfugle, der for en saftig kødluns demonstrerer deres eminente flyvefærdigheder lige hen over hovedet på publikum. Gratis forestilling.

Bymarken
29.06 - 25.0813:00 Man-sønKrigertræning for børn 7-13 år  

Sproget er uslebent og tonen barsk, når krigerne lærer de unge rekrutter at kæmpe som vikinger med spyd, sværd og skjold. Her er det bare med at få hænderne op af lommerne og gøre, som der bliver sagt. Gratis aktivitet.

Ringvolden
29.06 - 25.0814:00 OnsOplev Ansgar Kirke  

Mød kirkens folk og oplev kirkerummets helt særlige stemning under en kort historisk ceremoni.

Ansgar Kirke
29.06 - 25.08 Man-sønPrøv selv bueskydning  

De håndlavede langbuer står klar med rigtige pile og venter på dig. Det kan være, du rammer bedre end vikingerne, hvem ved. Du er også velkommen til bare at se på og få en snak med bueskytterne. Bueskydning koster DKK 25,00 eller køb et aktivitetskort.

Ringvolden
29.06 - 25.08 Man-sønSlå din egen Ripa-mønt  

Mød kongens møntslager på Ribe VikingeCenter og slå din egen sølvmønt, en en kopi af den mønt, som var i brug på Ripa Markedsplads for 1300 år siden. DKK 25,00 eller køb et aktivitetskort.

Ripa Marked
29.06 - 25.08 Man-sønPrøv at arbejde ved snittebænken  

Besøg træsmeden i snittehuset i Ripa By år 825. Her flyver spånerne om ørerne på én, og man kan tydeligt se, at han nok kan sit håndværk. Du må låne en båndkniv og prøve at arbejde ved hans snittebænk. DKK 25,00 eller køb et aktivitetskort.

Ripa By
29.06 - 25.08 Man-sønPrøv-selv aktiviteter  

På Ribe VikingeCenter bliver du en del af historien! Mal mel og bag et fladbrød. Prøv vikingernes sjove lege og lær de gamle spil. Slå træsøm for bygmesteren og lær at binde knob. Dyst mod hinanden i Thors Tur. Prøv en vikingekappe og -hue, eller hvad med en rigtig krigerhjelm. Klap dyrene på vikingegården og skab din egen leg på den mytologiske legeplads. Slip fantasien løs og spil med, når vikingerne gør historien levende med deres rollespil. Disse aktiviteter er alle gratis.

Ribe VikingeCenter
01.07 - 05.07 Man-freVikingernes sagn og fortællinger  

Vikingerne kender mange gode og fantastiske historier. I denne uge deler de rundhåndet ud af dem og tilsætter tilmed musik og teater.

Ribe VikingeCenter
08.07 - 12.07 Man-freVikingemad til alle tider  

Mød husfruen i Langhuset laver mad til vikingerne over åben ild. Gå med hende i haven og hjælp hende i køkkenet. Hun deler ud af tips og opskrifter, og hun viser, hvordan I selv kan lave lækker vikingeinspireret mad derhjemme over bål, på grill eller komfur.

Ribe VikingeCenter
16.07 - 18.07 Tir-torTræl, karl, jarl  

Hør om vikingetidens skarpt opdelte samfundsorden med trællen allernederst, den frie arbejder i midten, og allerøverst stormanden. Prøv selv at være træl uden rettigheder. Kom med på besøg hos en håndværkerfamilie eller overvær et tingmøde, hvor jarlen håndhæver lov og orden i Ripa.

Ripa By
21.07 - 27.07 Søn-lørVikinger på islandske heste  

Kom tæt på vikingernes heste! Den islandske hest er lille, stærk og trofast og en direkte efterkommer af de heste, som vikingerne bragte med sig til Island i det 9. århundrede. Og så behersker den en 5. gangart, nemlig tölt.

Ribe VikingeCenter
29.07 - 04.08 Man-sønVikingekrigere!  

Jorden ryster, og der er øretæver i luften. Ja, der er såmænd endnu engang ballade i Ripa. Intriger og optøjer præger dagene, hvor du kan være med til tingmøder, holmgang og voldsomme sammenstød. Vikingekrigere fra Danmark, Tyskland og Holland invaderer i denne uge Ribe VikingeCenter for at deltage i årets store rollespil. Kom forbi og oplev stemningen, historien og kampene - eller følg med dag for dag på www.facebook.com/ribevikingecenter.

Ribe VikingeCenter
06.08 - 08.08 Tir-torVikingernes tro  

I Ripa er der lokale vikinger, der stadig holder fast i de gamle guder, mens andre har valgt at lade sig døbe i troen på Hvide Krist. Mød vølven i huset ved offerpladsen. Hun har de bedste forbindelser til de gamle guder, læser runer og kender alt til urternes egenskaber. På den anden side af åen kan du træffe repræsentanter for den nye tro og besøge deres kirke - Ansgar Kirke.

Ribe VikingeCenter
13.08 - 15.08 Tir-torTræl, karl, jarl  

Hør om vikingetidens skarpt opdelte samfundsorden med trællen allernederst, den frie arbejder i midten, og allerøverst stormanden. Prøv selv at være træl uden rettigheder. Kom med på besøg hos en håndværkerfamilie eller overvær et tingmøde, hvor jarlen håndhæver lov og orden i Ripa.

Ripa By
17.08 - 18.08 Lør-sønSmedetræf  

Dygtige smede fra vikingesmedelauget REGIN slår lejr på Ribe VikingeCenter. Kig forbi og følg deres arbejde, når de efter bedste evne vil gøre de gamle danere smedekunsten efter.

Markedspladsen