Kalender

Hver dag nye oplevelser

Periode: 27.08.2018 - 19.10.2018

DatoTidArrangementMødested
27.08 - 19.1012:15 Man-freKrigertræning for børn 7-13 år  

Sproget er uslebent og tonen barsk, når krigerne lærer de unge rekrutter at kæmpe som vikinger med spyd, sværd og skjold. Her er det bare med at få hænderne op af lommerne og gøre, som der bliver sagt. Gratis aktivitet.

Ringvolden
27.08 - 19.1014:00 Man-freFalkonershow  

Oplev falkoneren og hans lynhurtige rovfugle, der for en saftig kødluns demonstrerer deres eminente flyvefærdigheder lige hen over hovedet på publikum. Gratis forestilling.

Bymarken
27.08 - 19.10 Man-frePrøv selv bueskydning  

De håndlavede langbuer står klar med rigtige pile og venter på dig. Det kan være, du rammer bedre end vikingerne, hvem ved. Du er også velkommen til bare at se på og få en snak med bueskytterne. Bueskydning koster DKK 25,00 eller køb et aktivitetskort.

Ringvolden
27.08 - 19.10 Man-freSlå din egen Ripa-mønt  

Mød kongens møntslager på Ribe VikingeCenter og slå din egen sølvmønt, en en kopi af den mønt, som var i brug på Ripa Markedsplads for 1300 år siden. DKK 25,00 eller køb et aktivitetskort.

Ripa Marked
27.08 - 19.10 Man-frePrøv at arbejde ved snittebænken  

Besøg træsmeden i snittehuset i Ripa By år 825. Her flyver spånerne om ørerne på én, og man kan tydeligt se, at han nok kan sit håndværk. Du må låne en båndkniv og prøve at arbejde ved hans snittebænk. DKK 25,00 eller køb et aktivitetskort.

Ripa By
27.08 - 19.10 Man-frePrøv-selv aktiviteter  

På Ribe VikingeCenter bliver du en del af historien! Mal mel og bag et fladbrød. Prøv vikingernes sjove lege og lær de gamle spil. Slå træsøm for bygmesteren og lær at binde knob. Dyst mod hinanden i Thors Tur. Prøv en vikingekappe og -hue, eller hvad med en rigtig krigerhjelm. Klap dyrene på vikingegården og skab din egen leg på den mytologiske legeplads. Slip fantasien løs og spil med, når vikingerne gør historien levende med deres rollespil. Disse aktiviteter er alle gratis.

Ribe VikingeCenter
17.09 - 21.09 Man-freVikingemad  

Mød husfruen, som sammen med sine børn, fosterbørn og trælle laver god mad hver dag til alle gårdens folk. Følg med, når hun i Langhuset tilbereder dagens måltid, og hvis du har spørgsmål, så er de mere end velkomne.

Ribe VikingeCenter
15.10 - 19.10 Man-freFind Ripas magiske vikingeskat!  

Kunne du tænke dig at være en del af vikingernes eventyrlige verden? Kom og vær med til at finde skatten i efterårsferien på Ribe VikingeCenter. I får lov til at låne kostumer, så I ligner rigtige vikinger og helt ubemærket kan gå på opdagelse i Ripa og møde Jarlen, Kræmmeren, Husfruen, Vølven, Møntslageren, Gøgleren, Vagten, Gårdmandskonen og andre. I får brug for vikingernes hjælp, jeres energi og gode hoveder.

Ribe VikingeCenter
15.10 - 19.10 Man-freEfterårsaktiviteter hos vikingerne  

I efteråret forbereder vikingerne i Ripa sig på vinterens komme med mange praktiske gøremål. Du kan se med, når bonden slagter dyr, og husfruen tilbereder god vikingemad. En hel række prøv-selv aktiviteter venter.

Ribe VikingeCenter