Kalender

Hver dag nye oplevelser

Periode: 23.06.2018 - 26.08.2018

DatoTidArrangementMødested
23.06 - 26.0813:00 Man-sønKrigertræning for børn 7-13 år  

Sproget er uslebent og tonen barsk, når krigerne lærer de unge rekrutter at kæmpe som vikinger med spyd, sværd og skjold. Her er det bare med at få hænderne op af lommerne og gøre, som der bliver sagt. Gratis aktivitet.

Ringvolden
23.06 - 26.0815:00 Man-freFalkonershow  

Oplev falkoneren og hans lynhurtige rovfugle, der for en saftig kødluns demonstrerer deres eminente flyvefærdigheder lige hen over hovedet på publikum. Gratis forestilling.

Bymarken
23.06 - 26.0815:00 Lør-sønBueskydningsopvisning  

På buebanen ved Ringvolden viser bueskyttere gerne, hvor dygtigt de mestrer at skyde med langbue. Hør dem fortælle om buer, pile og teknik. Du får også et par tips, hvis du bagefter har lyst til at skyde til måls sammen med dem.

Ringvolden
23.06 - 26.08 Man-sønPrøv selv bueskydning  

De håndlavede langbuer står klar med rigtige pile og venter på dig. Det kan være, du rammer bedre end vikingerne, hvem ved. Du er også velkommen til bare at se på og få en snak med bueskytterne. Bueskydning koster DKK 25,00 eller køb et aktivitetskort.

Ringvolden
23.06 - 26.08 Man-sønSlå din egen Ripa-mønt  

Mød kongens møntslager på Ribe VikingeCenter og slå din egen sølvmønt, en en kopi af den mønt, som var i brug på Ripa Markedsplads for 1300 år siden. DKK 25,00 eller køb et aktivitetskort.

Ripa Marked
23.06 - 26.08 Man-sønPrøv at arbejde ved snittebænken  

Besøg træsmeden i snittehuset i Ripa By år 825. Her flyver spånerne om ørerne på én, og man kan tydeligt se, at han nok kan sit håndværk. Du må låne en båndkniv og prøve at arbejde ved hans snittebænk. DKK 25,00 eller køb et aktivitetskort.

Ripa By
23.06 - 26.08 Man-sønPrøv-selv aktiviteter  

På Ribe VikingeCenter bliver du en del af historien! Mal mel og bag et fladbrød. Prøv vikingernes sjove lege og lær de gamle spil. Slå træsøm for bygmesteren og lær at binde knob. Dyst mod hinanden i Thors Tur. Prøv en vikingekappe og -hue, eller hvad med en rigtig krigerhjelm. Klap dyrene på vikingegården og skab din egen leg på den mytologiske legeplads. Slip fantasien løs og spil med, når vikingerne gør historien levende med deres rollespil. Disse aktiviteter er alle gratis.

Ribe VikingeCenter
25.06 - 29.06 Man-freVikingernes tro  

I Ripa er der lokale vikinger, der stadig holder fast i de gamle guder, mens andre har valgt at lade sig døbe i troen på Hvide Krist. Mød vølven i huset ved offerpladsen. Hun har de bedste forbindelser til de gamle guder, læser runer og kender alt til urternes egenskaber. På den anden side af åen kan du træffe repræsentanter for den nye tro og besøge deres kirke - Ansgar Kirke.

Ribe VikingeCenter
02.07 - 06.07 Man-freVikingernes sagn, musik og fortællinger  

Vikingerne kender mange gode og fantastiske historier. I denne uge deler de rundhåndet ud af dem og tilsætter tilmed musik og teater.

Ribe VikingeCenter
07.07 - 11.07 Lør-onsGøgl og vikingelege  

Leg er for vikingerne god underholdning, men også en god måde at træne sine færdigheder på, som f.eks. hurtighed, styrke, balance og kløgt. Kom og vær med! Legene er simple og sjove, så alle kan være med.

Ribe VikingeCenter
16.07 - 20.07 Man-freVikingemad  

Mød husfruen, som sammen med sine børn, fosterbørn og trælle laver god mad hver dag til alle gårdens folk. Gå med, når hun samler urter i naturen. Følg med, når hun i Langhuset tilbereder dagens menu. Til sidst er der mulighed for en smagsprøve.

Ribe VikingeCenter
22.07 - 28.07 Søn-lørVikinger på islandske heste  

Kom tæt på vikingernes heste! Den islandske hest er lille, stærk og trofast og en direkte efterkommer af de heste, som vikingerne bragte med sig til Island i det 9. århundrede. Og så behersker den en 5. gangart, nemlig tölt.

Ribe VikingeCenter
30.07 - 05.08 Man-sønVikingekrigere!  

Jorden ryster, og der er øretæver i luften. Ja, der er såmænd endnu engang ballade i Ripa. Intriger og optøjer præger dagene, hvor du kan være med til tingmøder, holmgang og voldsomme sammenstød. Vikingekrigere fra Danmark, Tyskland og Holland invaderer i denne uge Ribe VikingeCenter for at deltage i årets store rollespil. Kom forbi og oplev stemningen, historien og kampene - eller følg med dag for dag på www.facebook.com/ribevikingecenter.

Ribe VikingeCenter
07.08 - 09.08 Tir-torBesøg vikingerne i Ripa By  

Vikingefamilierne åbner de knirkende døre til deres hyggelige hjem i Ripa By og byder dig inden for! Hvem mon de er, kan de mon holde varmen, og hvor er egentlig toilettet? Oplev bylivet i år 825 og få svar på alle dine spørgsmål.

Ripa By
14.08 - 16.08 tir-torBesøg vikingerne på markedspladsen  

På markedspladsen mødes håndværkere og handlende. Gå f.eks. med husfruen på marked, besøg perlemageren og se, hvordan en glasmosaiksten trylles om til en eftertragtet perle, og oplev den gakkede gøgler.

Markedspladsen
18.08 - 19.08 Lør-sønSmedetræf  

Dygtige smede fra vikingesmedelauget REGIN slår lejr på Ribe VikingeCenter. Kig forbi og følg deres arbejde, når de efter bedste evne vil gøre de gamle danere smedekunsten efter.

Markedspladsen